Jørgen er en av norsk hip hops veteraner, kjent under artistnavnet «Joddski» og som en av tre medlemmer av den tidligere rapgruppa Tungtvann. Den 17.- 18. november deltar han på en kreativ kurshelg for ungdom i regi av kulturkontoret.  I tillegg til kurset vil han og spillekompisen Håvard Jenssen også ha med seg den egenproduserte forestillingen "Full circle" til Meløy. Forestillingen er basert på boka "Full sirkel" som Jørgen gav ut i fjor.

- Vi forsøker å vise hvordan hip hop har gått fra å bli sett på som en sær sjanger til noe som er allemannseie i dag. De som vokser opp nå har et annet forhold til musikk, men musikken er jo den samme, sier han.

Viktig med tilbud

På Rock mot rus på Andenes i - 92 møtte han Håvard Jenssen og Lars Audun Sandness som senere skulle bli Tungtvann. Gjennom en forestilling og fem låter vil Jørgen og Håvard fortelle historia om hvordan de møttes, eller «historia vårres," som han kaller det. I ungdomsårene i Meløy var Jørgen med på det meste som hadde med musikk å gjøre.

- På grunn av flinke folk på Jokern hadde vi hvert år tur til Rock mot Rus. Slik møtte jeg Jan og Lars. Uten det hadde historia kanskje vært litt annerledes, sier han, og legger til at han og flere andre også fikk ha fast øvingslokale på Jokern. Nå gleder han seg til å inspirere andre unge.

- I Oslo kan du jo bare gå ut og møte 80 andre rappere på gata liksom. På et lite sted kan du ikke det. Tilbud som dette er ekstra viktig på bygda. Det er kult å vite hvor stor pris jeg selv satte på alt som hadde med musikk å gjøre da jeg vokste opp i Meløy, sier han.