Elisabeth Østvik som driver Kosmetikos er enig.

- Vi har valgt samarbeid som løsning for å få flest mulig kunder hit. I tillegg er det sosialt å drive butikk rett ved siden av hverandre, sier hun.

Satser bredt Elisabeth er autorisert fotterapeut. I tillegg tilbyr hun blant annet hudterapi, massasje, spa- behandlinger, negledesign og salg av hudpleieprodukter og kosmetikk. Hun har også tatt kursing i matintoleranse.

- Jeg tror ikke jeg hadde overlevd dersom jeg ikke kunne tilbudt noe annet enn fotterapi. Det er fint å ha flere føtter å stå på, sier hun.

Torbjørg merker godt at det er stort behov for frisører i kommunen.

- Siden det er frisørmangel her, er det ikke noe problem å få nok kunder, sier hun.

Bred erfaring Elisabeth og Torbjørg har begge lang fartstid i yrket. Torbjørg har jobbet som frisør i 39 år. Elisabeth ble autorisert fotterapeut allerede som 18- åring, men har også jobbet i andre yrker i servicebransjen, blant annet som kokk og butikksjef. De to damene synes det artigste med å drive butikk er det sosiale ved jobben.

- På et lite sted er du avhengig av mange faste kunder for å få det til å gå rundt. Den daglige kontakten med kunden er det fineste med å drive butikk, sier Elisabeth.