Lørdag ettermiddag, 1.april arrangerer tre unge innvandrere fra Eritrea en humanitær hjelpeaksjon for kreftsyke på Kulturhuset på Inndyr.

Berihu, Finan og Merhari er friske, og har det trygt og bra i Gildeskål. De har stor medfølelse med folk i heimlandet som lider av kreft. Pasientene der har det svært vanskelig, fordi penger til hjelp mangler. Ungdommene vil gjerne gjøre sitt for å skaffe midler.

- På lørdag skal vi selge tradisjonell mat fra Eritrea, somalisk Sambosa, vårruller fra Thailand og sudansk Chilli. Vi orienterer også om hjelpeprosjektet forteller Berihu.

- Vi har gode medhjelpere som skal tilberede maten der de bor, og på kjøkkenet på kulturhuset, tilføyer Merhari.

Innsamlingsaksjonen på Inndyr er del av en stor som skal foregå over hele verden.

Organisasjonen som skal drive prosjektet har ingen tilknytning til verken politikk eller religion. Den skal kun hjelpe de som lider av kreft.

- Eritrea og Norge har likt antall innbyggere, men helsetilbudet er veldig forskjellig. Fordi medisinsk hjelp er lite tilgjengelig, drar mange kreftsyke til Kartoum i Sudan. I likhet med andre utlendinger må de betalte for oppholdet på sykehuset, og medisinen de trenger er veldig dyr. Uten økonomi dør mange uten å få hjelp.