Lørdag ettermiddag ankom nissen Glomfjord i limousin.

En stor menneskemengde hadde møtt frem for å få med seg det storstilte besøket.

-Et privilegium, sier gutta i Lux UtleieNissen steg ut av bilen på rød løper, og tok seg god tid til en prat med alle de forventningsfulle barna som kom stormende mot bilen.

- Det var et privilegium å stille opp for julenissen, da Rudolf dessverre var syk i dag, melder driverne av Lux Utleie, et relativt nyopprettet firma som fra høsten av har tilbudt limousintjenester i Meløy.

Ifølge firmaets nettsider er Lux Utleie opptatt av å gi sine kunder best mulig service og komfort. Det skulle da også bare mangle når det er nissen man har med å gjøre.

I et eksklusivt intervju sier nissen at Lux Utleie kan ha reddet jula. Fv. Jørgen Heen Andersen, Nimer Eliassen Elsouri, Iver-Andre Marken, Bjarne Alexander Bjørnvik og Ørjan Myrvang. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: tilfeldig turist

-Kan ha berget hele jula, sier julenissen Det er ikke ofte julenissen tar seg tid til intervjuer med pressen midt i julestria.

Men nissen sier at han velger å gjøre et unntak for Kulingen-slik at omverdenen nå får vite hvilken viktig jobb gutta i Lux Utleie har gjort.

-Jeg er takknemlig for assistansen og den gode hjelpen jeg fikk fra Lux Utleie, sier nissen.

Han forteller at Rudolf dessverre er blitt korona-syk. Rudolf må derfor tilbringe de neste dagene i senga si hjemme i Nisseland.

-Da det ble kjent at Rudolf var blitt koronasmittet, ble Lux Utleie i Meløy redningen.Ja, karene i Lux Utleie kan faktisk ha berget hele jula, sier nissen som påpeker at det er uvisst hvor lenge Rudolf, som for tiden er sykemeldt, vil måtte trenge assistanse fra Lux Utleie.

Det utbrøt full jubel da julenissen ankom torget. Foto: privat

- Nissen skal jo rekke å dele ut pakker til alle barna i verden innen 24. desember. Det er en stor jobb, selv for julenissen, sier nissen til Kulingen. Da er det jammen godt å vite at Meløyfolket alltid stiller opp. Vi ønsker nissen og karene i Lux Utleie lykke til, og ønsker nissen hjertelig velkommen til Glomfjord også til neste år!