Politiet ble varslet om ulykken like etter klokken tre i natt. Da redningstjenesten ankom ulykkesstedet, ble én person bekreftet omkommet på stedet, mens de to andre som var i bilen ble sendt til sykehuset i Bodø med henholdsvis helikopter og ambulanse. Ingen av de to var alvorlig skadd, men ligger nå til observasjon.

Bilen var i et følge med to biler som hadde kjørt fra samme sted, på vei utover mot Fore. I bilen bak satt venner av de skadde, som satte i gang førstehjelp med én gang, opplyser NTB.

Politioverbetjent Egil Økshoff ved ulykkesstedet. Foto: Rune Meosli

- Spor på stedet gir indikasjoner på at bilen har holdt høy fart, forteller politioverbetjent Egil Økshoff ved Ørnes lensmannskontor.

Personer fra ulykkesgruppen i Statens vegvesen har nå ankommet ulykkesstedet og startet på sine undersøkelser.

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen har begynt undersøkelser på stedet. Foto: Rune Meosli

Alle de involverte i ulykken var lokale ungdommer, og mange av de som bisto i redningsarbeidet har relasjoner til dem. Kommunens kriseteam har vært i arbeid siden i natt, for å ivareta de som har behov for det.

- Vi tenker først og fremst på de nærmeste pårørende, men dette har rammet et helt ungdomsmiljø og en hel bygd, forteller ordfører Sigurd Stormo som leder kriseteamet i Meløy kommune.