Meløy FK trengte et ja fra 20 spillere på at de vil satse det som trenges for 4. divisjonsspill. Bare 13 av 40 spurte var interessert, og dermed degraderer klubben seg selv til 6. divisjon.

- Det er for få som er interessert nok til å legge ned det arbeidet som kreves, vedgår styreleder Christer Bonsaksen og sportslig leder Svein Fredriksen i Meløy Fotballklubb.

Høstens individuelle samtaler med om lag 40 mulige spillere har gitt en god oversikt – men den er av det nedslående slaget.

- Bare 13 spillere er villig til å satse det som skal til av tid på trening og kamp som skal til for å ha noe i 4. divisjon HeSa å gjøre.

- Dermed takker vi nei til muligheten til å beholde plassen, og melder heller på et lag i 6. divisjon, sier de to etter styremøtet mandag i denne uken.

Ikke realistisk Den sportslige julingen i 2017-sesongen har gitt stygge konsekvenser for interessen for seniorfotball på middels nivå. Før høstens evaluering fikk MFK-lederne tilbud fra fotballkretsen om å beholde plassen i HeSa-serien, men anså 20 satsende spillere som et minimum for å kunne takke ja. Dette er man altså ikke i nærheten av å klare.

- Det er noen flere spillere som er interessert når vi snakker 6. divisjonslag, så da er det det som er realistisk, opplyser Christer Bonsaksen.

- Får det økonomiske konsekvenser for klubben at man ikke klarer å stille lag i 4. divisjon?

- Sponsorkontraktene våre gjelder stort sett også for neste sesong, så akkurat det blir nok ikke så merkbart. Men på andre inntekter vil vi nok sikkert merke det.

Ikke håpløst Siden Meløy Fotballklubb ble etablert i 1994 er det lagt ned et betydelig arbeid i flere etapper for å få opp og gå en fotballklubb som samarbeidsarena for idrettslagene i regionen. Den spesielt sterke satsingen fra 2008 kræsjlandet etter hvert økonomisk, og det er fortsatt krevende å oppnå samarbeid på tvers av bygdene for å kunne stille junior- og seniorlag.

- Men vi har fortsatt ikke gitt opp å få til et slikt samlet tilbud, og har hatt 2-3 møter som har vært positive, sier Svein Fredriksen, som har vært sportslig leder siden i januar i år.

- Vi har nok noen årskull nå der interessen for å satse på fotball ikke er veldig stor. Det er selvsagt veldig synd for Meløy at vi ikke kan stille lag i 4. divisjon, men nå får vi bare holde laget i gang noen sesonger, og så vet vi at det kommer opp en god del gode spillere som i dag spiller på guttenivå, mener Christer Bonsaksen.