Alt tar slutt en dag - dessverre også fotograf Trygve Førdes populære ‘Gildeskålkalenderen’. Eller…dét stemmer jo ikke helt!

- Joda, det er riktig at jeg etter hjerneslaget jeg hadde, tenkte at…..hva skjer med kalenderen, hvis jeg bare tipper over en dag? spør Trygve Førde (79) på Sandhornøya.

- Så ja, dette blir min aller siste. Men, jeg er veldig glad for å kunne fortelle at jeg har funnet min arvtager!

Trengte freidighet Etter 24 sammenhengende år, altså. Den aller første i 1995 - den aller siste blir 2018. For så har altså den iherdige fotografen gitt fra seg ansvaret for sin kjære Gildeskål-kalenderen.

- Jeg måtte finne noen som har drivet, og freidigheten til å ringe rundt og skaffe sponsorer. Heldigvis kom jeg i kontakt med Lill Hilde Kaldager, og siden hun nå skal overta, sørget vi for å lage neste års kalender sammen, opplyser Trygve på telefon fra stua hjemme i Horsdal.

Kaldager har flyttet hjem til Sandhornøya for å bygge opp sitt Følvika Northern Retreat, og sammen med Trygve har hun invitert 6-7 dyktige Gildeskål-fotografer til å bidra med de 12 flotte bildene i neste års kalender. ‘Som gir den jublende ja-følelsen som et godt kalenderbilde skal gi’ fastslår han som nå trekker seg tilbake.

kalender-trygve-02

Ydmyk Lill

Trygve gav ut den aller første Gildeskål-kalenderen mens han ennå bodde i Oslo, og etter dette har om lag 300 av hans egne motiver stått på trykk og blitt spredd i heimkommunen og til venner og forretningsforbindelser Norge og Verden rundt.

- Hensikten har vært å vise små og store glimt fra en kommune med storslagen natur. Gildeskål står ikke tilbake for noe som helst i hele verden!

På side 2 i kalenderen takker han for seg, mens Lill Hilde introduserer seg selv.

- Det er med stor ydmykhet og ærefrykt at jeg overtar kalenderen etter Trygve. Jeg lover å videreføre den i hans ånd, skriver hun.