Årets «Fiskesprell på kaia» ble en våt opplevelse for selgere og arrangører på lørdag.

Men til tross for regnet, var det et jevnt sig av folk hele dagen. Noen for å handle inn den ferskeste fisken, og andre for å se, prate og kose seg på kafé.

Selv om oppdrettsnæringen meldte frafall i siste liten, klarte lokale fiskere fra Meløy Fiskerlag å tilby fisk i de aller fleste varianter. Med mannskap og selgere fra fire båter, hadde de rigget seg til med tønner, kar og disk til en skikkelig torghandel. Her ble det solgt alle varianter av fersk og tørket fisk, tunger og reker, til hyggelige priser.

Bra med folk - Det har vært bra med folk her i dag, og vi har hatt godt salg av både fiskekaker, sveler og andre godsaker, kunne Astrid Berbusmel i Trivselspatruljen fortelle, mens hun målte opp melk til en ny porsjon fiskekaker i mikseren.

- Fiskerne har også bra omsetning, i tillegg til at de får avtaler om senere leveranser. Dette er en fin anledning for alle til å gjøre gode avtaler, fortalte hun.

fiskesprell_02

Som vanlig kunne jentene i Trivselspatruljen by på kaffe, kaker, sveler og nydelige, nystekte fiskekaker. Inne i lagerhallen hadde de ordnet til en koselig kafé, som ga ly for regnet, og her var det tidvis trangt om plassen.