Delekulturen stod sterk da Reipå idrettslag hadde trenerseminar for alle sine spillere sist helg.

Utvikling av tekniske ferdigheter stod på programmet, og i Meløy var Teddy Moen fra Norsk Trenerforening sammen med tidligere utviklingssjef for Manchester United-akademiet, Jonathan Hill, for å lære bort tips og triks.

seminar-01

Anerkjent: Jonathan Hill ledet trenerseminar på Reipå denne helgen. Hill har blant annet vært akademisjef for Manchester United i 10 år. foto: privat

- I løpet av tre dager ble det kjørt opplegg for alle aldersklasser mellom 6 og 15 år, forteller leder i Reipå IL, Ronny Andre Andersen og røper at entusiasmen var stor blant spillerne.

Og det var slett ikke bruk for så mye tolk, for de fleste så ut til å forstå kombinasjonen av verbale og visuelle instruksjoner.

Til seminaret var også fotballtrenere fra alle kommunens idrettslag invitert. En av dem var Arnt Even Jensen, hovedtrener for Meløy Fotballklubb:

- Jeg har lært utrolig mye på disse dagene. Ikke minst når det gjelder det viktige samarbeidet med andre. I fotball bør det nemlig være åpne dører slik at man kan lære av hverandre. Som trener bør man være ydmyk og åpen og ha lyst til å involvere andre, og dét fikk vi masse inspirasjon til i helga!

seminar-02

Alle årsklasser: Spillere fra alle årsklasser var invitert til inspirerende timer der tekniske ferdigheter var tema. Foto: privat