Kulturmedarbeider i Gildeskål kommune, Heidi Bakke, forteller om flere spennende arrangement rundt om i kommunen i sommer.

Den 26. til 28. juni er det Friluftsskole på Inndyr, for aldersgruppen 10 til 12 år.

- Det skjer lite for denne aldersgruppa på sommeren, så derfor er det morsomt å kunne lage et tilbud til dem også. Tilbudet er kommet i gang som et samarbeid mellom Gildeskål kommune, Salten Friluftsråd og Friluftsrådenes landsforbund. Landsforbundet gir midler til tiltak for ungdom. Det er første året vi arrangerer en slik leir, så denne gangen starter vi med å la den gå over tre dager. Og vil være kun på dagtid. Påmeldingen har vært god, den er på det nærmeste fulltegnet og hele kommunen er representert. Basen blir på Inndyr. Et viktig tema på leiren er bruk av kart og kompass. Den undervisningen er det Arne Sklett Larsen som tar seg av. Så skal det læres å sette opp leir, det blir undervisning i kajakkpadling, vi skal ut på tur og lage mat på bål, for å nevne noe, forteller Heidi Bakke til Framtia.

Festival-kommunen Gildeskål Sommeren er også tiden for festivaler. I Gildeskål vil det i sommer bli arrangert fem festivaler

Først ute var Midtsommertreff på Inndyr den 24. juni, tett fulgt av Havbruksdager 2017. Det foregår 27. til 29. juni på Inndyr. Aktivitetene vil foregå ved Gildeskål Marine Center og på Øya. Etter det er det Fiskefestival, med Banana Airlines på Arnøya den 14. og 15. juli. Fiskefestival i Sørfjorden blir den 15. juli, hvor Snoopy spiller på kvelden. Nygårdsjøen arrangerer Havnedagen 2017 den 5. august, hvor det blant annet blir konsert med Ottar Big Hand Johansen og gjest Arne Benoni og Zoo. 12. august er det tid for sommerens siste festival, og det er Langsandfestival.

- Etter at skolene er kommet i gang, utpå høsten, vil kulturkontoret arrangere en Åpen hall dag, hvor alt av lag og foreninger inviteres til å presentere seg. Det kommer til å bli spennende, når vi ser på lista over lag og foreninger i kommunen, så er den ganske lang og innholdsrik, avslutter kulturkonsulent i Gildeskål kommune Heidi Bakke.