Karin Antonsen ble veldig overrasket da så mange deltakerne meldte seg på husflidslagets kurs om den gamle spinneteknikken.

- Jeg regnet med at noen var interessert. Men at det ble så mange deltakere på et kurs som begynte torsdag og ble avsluttet lørdag, ja det hadde jeg ikke trodd. Karin spant en god del da hun var helt ung.- Fordi det er så lenge siden, er dette nylæring også for meg. Nå har jeg lært mange nye teknikker som jeg ikke kjente til.

I husflidslagets hus i Sundsfjord treffer jeg kursleder Ossian Kidholm sammen med ti ivrige damer. - Jeg kommer fra Helsingør i Danmark, men har bodd i mange år i Notodden, der jeg lærte spinneteknikken 40 år gammel. For det meste spinner jeg garn av angoraull.

Ossian har holdt mange spinnekurs både innenlands og utenlands. Kurset her i Gildeskål er hans femte på turen nordover. Han har 20 rokker av forskjellige typer med i varebilen sin, og reparerer ved behov deltakernes medbrakte. - Det er nesten skremmende å se hvor seriøst og ivrig deltakerne går inn for å skaffe seg nye ferdigheter. Med litt mer trening vil alle mestere spinneteknikken!