Mange har etterlyst en ny sommerfestival, og det er mange som gleder seg til at det hele nå endelig blir en realitet.

Det er også mange spennende artister som skal opptre i løpet av uka.

Høyspentfestivalen starter i Glomfjord i dag onsdag 3. august. Da kommer elektropopbandet Isak til Glomfjord. Det er rigget til scene utenfor Meløy kulturhus.

Den lokale musikeren Simen Neverdal skal varme opp for ISÁK . Det vil bli salg i døra av billetter fra klokka 18.00.

Mange store navn

ISÁK  har blitt beskrevet som det «heteste navnet innen samisk musikk» av Riddu Riđđu og ble kåret til «Årets nykommer» i Sami Music Awards i 2018. Foran P3 Gull 2019 ble bandet nominert i klassen årets nykommer.

Bandet ISÁK består av artist og same- og miljøaktivist Ella Marie Hætta Isaksen, som utgjør trioen sammen med produsent James Daniel Njie Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos.

Torsdag kveld skal Eva Weel Skram holde konsert i Fore kirke på Reipå sammen med sin mann og gitarist Thomas Stenersen. Eva Weel Skram er en av landets aller mest folkekjære artister, og står bak en rekke popklassikere både på engelsk og norsk.

Fredag kveld blir det konsert på Halsa samfunnshus med Anders Jektvik med band pluss Min Trio.  Anders Jektvik er musiker, låtskriver, sanger og gitarist. Han var tidligere medlem i viseprosjektet Tefeilles hvor han var gitarist, bandet ga ut albumet To hjærta i 2007. Den 1. februar 2013 ga han ut sin debutplate som soloartist, Aill kjeinne aill og har siden den gang produsert en rekke plater.

Lørdag kommer selveste Jørgen Nordeng hjem til Meløy for å spille konsert med Tungtvann. Min Trio skal varme opp foran den store avslutningskonserten som vil finne sted i Ørneshallen. Konserten ble opprinnelig planlagt gjennomført i rådhusparken, men er flyttet inn i Ørneshallen på grunn av dårlige værmeldinger.