Kristian Hammer Olsen

I Meløy kommune ser vi en skummel trend med at vi blir færre innbyggere, vi blir stadig eldre, og yngre generasjoner flytter ut av kommunen.

Hva kan man gjøre for å beholde den yngre generasjon i vår flotte kommune?

Barnefamilier er noe vi ønsker oss, men hva gjøres for at det skal bli attraktivt å bli boende i Meløy, og for å starte ett familieliv, slik våre generasjoner har gjort før oss?

Vi har i dag skyhøye barnehagepriser og opptak til barnehagen som passer kommunen, men ikke barnefamilien. Skal det være slik at familier må planlegge når ett barn skal bli født for å kunne ha råd til dette?

Hvis man får ett barn født i april, må familien vente nesten 4 mnd. før barnet kan starte i barnehage etter fylte 1 år. Dette er en økonomisk byrde for familier som er forårsaket av kommunalt regelverk. Dette regelverket gjør at familier blir tvunget i ulønnet permisjon mens de venter til hovedopptak i august.

Jeg undrer hvorfor ikke Ap, H, V, SV og KrF ønsker løpende opptak?

Kommunen har i tillegg laget en egen definisjon av hvem som er søsken for å spare på søskenmoderasjonen. Kommunen mener at det er kun barn på samme adresse som er søsken. Søskenmoderasjon forsvinner også mellom barnehage og SFO noe Meløy FrP mener er feil.

Vi opplever for tiden en krevende økonomisk periode for familier i Meløy kommune der kostnader stadig øker.

Meløy Frp ønsker å hjelpe familiene istedenfor å sette kjepper i hjulene når vi ser at alle kommunale avgifter har blitt skyhøye, renten går opp og matvarepriser stadig øker. Meløy FrP vil arbeide for løpende opptak, bedre søskenmoderasjon og at mine barn er søsken uavhengig av bostedsadresse!

Kristian Hammer Olsen

2. kandidat

Meløy FrP