Skikkelig fotballengasjement på forsiden av Framtia utgave 40 i 2008. «Etter klubbens sterkeste satsing noensinne, kan Meløy FK denne helgen på nytt bli degradert til 4. divisjon. Klubbledelsen er svært skuffet og kan ikke garantere at trener Thomas Erixon får fortsette.»

Litt lenger bak vies en to-sider til å snakke med leder, nestleder, sportslig leder, trener, sponsor og spillerrepresentant. I 2008 hadde klubben et helt klart mål om å etablere herrelag i 2. divisjon, etablere damelag, og bygge egen fotballhall i kommunen. I 2007 engasjerte Meløy FK trener Tomas Erixon, som hadde bakgrunn fra nivået som tilsvarte norsk 1. divisjon.

Etter 22 kamper hadde laget som da var plassert i 3. divisjon kun klart å karre seg til 18 poeng og var avhengig av at Bodø/Glimt skulle rykke opp for å berge plassen. Også økonomien var anstrengt og stemningen ikke så altfor god. Styreleder og nestleder var klar på at Erixon ikke hadde innfridd hverken egne eller deres forventinger. I utgave 41 står det også å lese at Tomas Erixon takket for seg og vendte hjem til Sverige.

- Jeg tar mitt ansvar og slutter siden ledelsen i klubben er så skuffet, sa han til Framtias Erling Eik.

Status i MFK 2018, 10 år senere, er at klubben ikke har hatt noen aktive lag denne sesongen. I november arrangerer de MFK Futsal Cup, en erstatter for det som før var Baron Cup i regi av Glomfjord idrettslag. Det jobbes også godt med å få på plass en samarbeidsavtale med alle idrettslagene i kommunen som innebærer at MFK skal være klubben for alle spillere etter fylte 15 år, både topp og bredde. Målet for sesongen 2019 er å ha med to ungdomslag i seriespill.

På side 13 presenteres en «sei-nyhet» av det mer suksessrike slaget. For andre året på rad var «Einar Erlend» fra Grønøy suverent i tet på seifisket. Fra mai til starten på september hadde 5.600 tonn sei blitt pumpet om bord i fartøyet.

- Systematisk, jevnt og trutt fiske, samt et godt mannskap gir resultater, sa skipper og reder Einar Meløysund til Framtias Anfinn Myrvang.

- Jeg tror ingen drar not så mange ganger som vi, fortsatte skipperen som en forklaring på det «steike gode» resultatet. – fiske for 17 millioner kroner - noe som betydde en lott på 500.000 kroner for mannskapet som hadde vært om bord hele tiden.

Her sakset fra teksten:

- Hva gjør dere så uslåelige på seifisket?

- God båt, bruk som fungerer godt. Mannskap som gjør en kjempejobb. Dessuten er kvotene høye og tilgjengeligheten dårlig. I realiteten betyr det fritt fiske. Da er det bare å henge i stroppen. Dette er også et skikkelig konkurransefiske, noe som er en ekstra motivasjon.