For Stig Robert Unosen (36) og Sandra Bondestad (34) ble drømmen til virkelighet da de fikk muligheten til å kjøpe Grønøy gård. - Det føles som om vi er kommet hjem, sier de to.

Stig er fra Tverlandet og har jobbet som landbruksmekaniker i mange år. Sandra er fra Rossfjord utenfor Finnsnes og studerer for tiden barnevern i Bodø.

Til sammen har de fem barn. Ella (5), Otilia (8), Benedikte (15), Michael (17) og Angelika (18). I tillegg til fem hester, katt, hund, 28 melkekyr, 19 kviger og 80 okser.

Hest: På Grønøy gård står hesten i fokus. Både blant voksne og barn. Ella og Otilia trives godt på ryggen til travhesten "Billy Kravall".

Hest: På Grønøy gård står hesten i fokus. Både blant voksne og barn. Ella og Otilia trives godt på ryggen til travhesten "Billy Kravall".

En drøm Det var gjennom jobben som landbruksmekaniker Stig kom i kontakt med de tidligere eierne, Caroline og Stian Myrvang.

-Ingen av oss hadde noen tilknytning til Meløy fra før. Bortsett fra at vi kjente Caroline og Stian. Men, jeg tenkte mange ganger når jeg forlot etter at vi hadde besøkt dem, at dette var et sted jeg kunne tenkt meg å bo. Derfor ble overraskelsen, og gleden stor, da Stian tilbød oss å overta.

- At dette har vært drømmen kan vi si uten at det er en overdrivelse. Dette er virkelig noe vi alle har lyst til. Vi overtar ikke bare en drøm, men går inn og driver gården fra første dag. Det er mulig fordi stedet er velholdt og veldrevet. Vi trenger ikke bruke penger på vedlikeholds- og restaureringsoppgaver, vi kan fullt ut konsentrere oss om å opprettholde eller utvide produksjonen, understreker Stig Robert og fortsetter:

- Ikke minst er vi glade for måten vi er blitt mottatt av folket på Grønøy. Det virker som om alle er glad for at det er kommet unge folk til gården, og at vi har unger med oss. Mange har vært innom for å ønske oss velkommen, og det synes vi har vært stas, smiler Stig.

Sandra nikker bekreftende.

Når det gjelder gårdsdriften er parets mål at de til enhver tid har 28 melkekyr i produksjon, noe som er en del av samdriften sammen med Magne Setvik. I tillegg kommer samdriftens kjøttproduksjon, med levering av 80-100 okser til slakting i året. Stig sier at han ikke ser for seg utvidelse av kjøttproduksjonen, men at han ser muligheter for utvidelse av melkeproduksjonen. I den forbindelse er de interessert i mer leiejord.

Kjærlighet ved første blikk Sandra, som har drevet med hest i mange år, er også overbegeistret over at de har kunnet overta Grønøy gård. Selv om det ikke var noen selvfølge fra starten av. Hun hadde ikke sett for seg at de skulle overta en så pass stor gård.

Høster fruktene: Det var ikke nødvendig for Stig å lokke med gode frukter for å få Sandra med til Grønøy. Kjærlighet ved første blikk resulterte også i modne epler fra egen hage.

Høster fruktene: Det var ikke nødvendig for Stig å lokke med gode frukter for å få Sandra med til Grønøy. Kjærlighet ved første blikk resulterte også i modne epler fra egen hage.

- Spesielt for meg som i utgangspunktet skulle bli mer urban var dette vanskelig å takle. Men så ble jeg med på flere turer hit, og da løsnet det. Jeg kunne ikke tenkt meg å flytte til for eksempel Østlandet etter dette, sier Sandra med et fornøyd smil rundt munnen.

- Som liten jente plaget jeg alle de som hadde gård i nærheten av der jeg vokste opp. Senere ble det egen hest. Da våknet også interessen for travsporten.

En sport Sandra har gjort seg bemerket i. Travhesten "Tøv Sjura" har tjent inn omtrent 350.000 kroner, "Billy Kravall" har akkurat passert 200.000 kroner. "Tøv Sjura" har vunnet V75 i Drammen og er nå avlshoppe og er mora til "Rolf Roys", som det også skal satses på i travsporten. Så til slutt kommer gårdens maskot, og barnas beste venn i livet, shetlandsponnien "Masterpiece".

Fjøset: I fjøset på Grønøy gård er det ro og harmoni mellom både dyr og mennesker. Sandra, Ella og Otilia trives godt sammen med gårdens melkekyr.

Fjøset: I fjøset på Grønøy gård er det ro og harmoni mellom både dyr og mennesker. Sandra, Ella og Otilia trives godt sammen med gårdens melkekyr.

- Da jeg ble kjent med Stig sto jeg klar til å flytte nettopp til Østlandet. Men da vi møttes ble det kjærlighet ved første blikk. Ennå sterkere følelser ble det da vi oppdaget at vi hadde så mange felles interesser. Flyttingen min var faktisk kommet så langt at hestene allerede var på vei sørover. Så de måtte jeg hente hjem på et senere tidspunkt.

- Nå er vi her på Grønøy gård og er spent på hva fremtiden vil bringe. Hele familien er i hvert fall innstilt på at dette er et bra sted å bo og at vi vil trives her. For min del så er jeg i ferd med å avslutte utdannelse innen barnevern. Derfor bor jeg midt i uka sammen med Michael, Ella og Otilia i Bodø, mens Angelika går på skole i Mo i Rana. Da er det bare Stig og Benedikte som er hjemme. Når studietiden er over vil vi foreta en endelig og permanent flytting til Meløy, forteller Sandra til slutt.