88-åringen har nylig avsluttet en jobb i røykeriet nede på kaia når vi er innom en desemberdag.

- Det er lite jeg røyker no. Det er bare to stykker som kommer med laks de vil ha røykt. Bodømannen var her i går og hentet laksen sin, sier Torbjørn.

Kunden fra Valnesfjord fisker i elvene i Finnmark.

- Han var innom med 15 laks. Den største veide 13 kilo.

Laks på brødskiva er et utmerket pålegg, spesielt når det er produsert på Hustad. Vi spør om hva som er hemmeligheten.

- Jeg har begynt å ha litt sukker på laksen. Da blir det noe helt anna!

Før Torbjørn legger laksefiltene på nettinghyllene i røykeskapet, gjør han grundige forberedelser i skuffa nederst.

- Først legger jeg fullt av einerkvister, og deretter høvelspon over. Så har jeg litt vatn på toppen. Det skal helst bare være glør som gir mye røyk i sju – åtte timer.

Torbjørn passer temperaturen i røykovnen nøye.

- Hvis den er særlig mer enn tjue grader, blir ikke røykelaksen god.