Den offisielle åpningen av nye Glomfjord sentrum satte et vellykket punktum for en lang og omfattende fornyelsesprosess.

Bare glade fjes

Da ordfører Sigurd Stormo gikk på scenen klokken 18 sist fredag, var det tettpakket med tilskuere på den flotte evjen-granitten. Til å hjelpe seg hadde han stedets barnekor, som tålmodig ventet med gassballonger og silkesnor. - Et fremtidsretta, moderne industrisamfunn har endelig fått et fremtidsretta, moderne sentrum, slo han fast og ga ordet til prosjektleder Håvard Jentoftsen fra Terje Halsan AS. Jentoftsen takket befolkningen i Glomfjord, handelsstanden især, for deres tålmodighet i anleggsperioden. Samtidig roste han stab og underleverandører for stå på- vilje og evne til å løse problemer raskt og effektivt. Så overrakte han en gavesjekk på 20.000 kroner til Glomfjord grendeutvalg, med oppfordring om å trylle fram noe fint for de aller minste i torgområdet.

For mye Møllers?

Det var fylkesråd for kultur, folkehelse og miljø, Ingelin Noresjø (KrF) som fikk æren av å klippe snora. Hun berømmet Meløy kommune for sin ambisiøse plan og vilje til å gjennomføre et så omfattende arbeid på bare to år. - Da prosjektbeskrivelse og søknad om stedsutviklingsmidler kom, trodde vi ærlig talt dere hadde tatt for mye Møllers tran! sa fylkesråden spøkefullt fra scenen. Samtidig innrømte hun at den ekstreme forvandlingen var det historiske industristedet verdig: - Nå er Glomfjord sentrum blir et sted som ønsker oss velkommen og som vil samle mange målgrupper. Slike steder trenger vi flere av i Nordland! Fra fylkeskommunen fikk Meløy kommune 3,5 millioner kroner til prosjektet som ved oppstart var berammet til 34,2 millioner kroner. Vi vet det er overskridelser, men nøyaktig prislapp vil første være klar om et par måneder.

Sang om bygda si

Så var det barnekorenes tur. Kanskje mer enn noe andre er de flotte ungene blitt alpelandsbyens ambassadører. Under ledelse av dirigent Berit Rosting sang de blant annet «Bygda der jeg bor». Rørende og passende til ei slik anledning. Fra grendeutvalgets langbord vanket det varmende suppe og pølser i brød, og Glomfjord hotell stod for festpyntede kaker og kaffe. Coop Prix hadde satt opp hoppeslott for de yngste, og Meløy Adventure utfordret de eldre barna til bruskassestabling. Alt i alt skjedde det mye på torgområdet mens feiring pågikk. Idét dagen gikk over i kveld, entret Brønnøysundbandet Publiners scena. Gratiskonserten var kommunens gave til befolkningen, og med musikken som spredte seg utover torgområdet gikk kanskje startskuddet for et nytt kulturelt sentrum i bygda?