Den nye sportslige lederen for Reipå IL, Truls Eliassen (24), ønsker at klubben i løpet av 2017 skal stemples som kvalitetsklubb.

Og tittelen henger høyt og er krevende å nå. Men godt arbeid av mange over flere år, gjør at Truls og co ser at målet er innen absolutt rekkevidde.

Ekte idrettsglede: Så glad ble Edvard Kolvik da han fikk premie av turneringsansvarlig Hanne Edvardsen etter endt dyst i helga.

Ekte idrettsglede: Så glad ble Edvard Kolvik da han fikk premie av turneringsansvarlig Hanne Edvardsen etter endt dyst i helga.

1 av 5 i Nordland - Det stilles helt klare kriterier i mange ledd, både når det gjelder det sportslige, lederskap og økonomi, understreker Truls som med Eliassen-blod flytende gjennom året er klar til å ta et skikkelig dugnadsløft for klubben i sitt hjerte.

I dag teller Nordland tre klubber som har fått anerkjennelsen kvalitetsklubb, når kalenderåret 2017 er over håper Truls at klubben lengst nord i Meløy skal være en av fem.

- Hvorfor er dette viktig for dere, Truls?

- Vi ønsker å drive godt. En god og gjennomarbeidet sportsplan ligger i bunn, noe som skal sikre alle barn og ungdommer samme muligheten til å drive med fotball på likt grunnlag.

I år teller Reipå IL hele syv treningsgrupper og 11 lag er påmeldt til seriespill. To solide turneringer i året er standard, i helga var det Vintercupen som gikk av stabelen for 7. gang.

- Jeg opplever ikke at folk blir lei, tvert imot er store deler av bygda engasjert både i mars og i juni, understreker Truls.

Satser på kompetanseheving En sportslig leder har blant annet et utvidet ansvar for kompetanseheving internt i laget. Siste helga i mars kommer den kjente akademitreneren Jonathan Hill til Reipå.

- Han har vært akademisjef for blant annet Manchester United og Manchester City. Nå har han fått kjæreste i Tromsø og via Ronny Andersen, leder Reipå IL, kommer han nå hit for å kurse våre barne- og ungdomstrenere. Også andre klubber har anledning til å delta hvis de ønsker, smiler Eliassen som også er opptatt av samarbeid klubbene imellom.

Truls har ingen barn selv, men trener G-12/13 på Reipå i tillegg til det nye ansvarsområdet han tok på seg like før nyttår.

- Det er kanskje litt uvanlig å være så engasjert når man ikke har aktive unger, men jeg er bare så «frøktelig» glad i fotball. Og enda mer glad i bygda mi. Det er godt å få lov til å være å  bygge opp noe bra sammen med andre.