Sist lørdag feiret Ørnes Blandakor 50-årsjubileum. Koret inviterte i den forbindelse til jubileumskonsert i Ørnes gamle gymsal. Med ordfører Sigurd Stormo og i underkant av 200 sambygdinger i salen.

Ørnes Blandakor har sitt utspring fra det tidligere Ørnes mannskor. Mannskoret skrantet og slet med rekrutteringen. Da ble det bestemt at en måtte ty til hjelp fra damene i bygda. Og damene stilte opp. Dermed ble koret i 1966 omdøpt til Ørnes Blandakor og fremtiden var sikret.

Variert På lørdag var det tid for jubileumskonsert, der publikum fikk gjenhør fra korets repertoar gjennom 50 år. 20 sanger hentet fra flere prosjekter koret har fremført. Som for eksempel sanger av Evert Taube, Prøysen og Bellmann. Spennet var stort og variert. Fra kirkesanger til drikkeviser. De siste fremført med stor innlevelse. Programmet ble presentert av kormedlemmene selv, noe som fungerte svært så bra. Dirigenter var Elise Pettersen og Anne Marie Schultz.

Musikk: Til jubileumskonserten hadde Ørnes Blandakor hjelp fra musikerne Geir Nygård, Roger Marken, Ken Åge Hansen og Elene Wassvik.

Musikk: Til jubileumskonserten hadde Ørnes Blandakor hjelp fra musikerne Geir Nygård, Roger Marken, Ken Åge Hansen og Elene Wassvik.

Konserten var absolutt underholdende. Etter en noe nølende start, muligens litt preget av nerver, kom koret godt i gang og leverte en fin konsert. Spesielt etter pausen så det ut for at sangerne klarte å senke skuldrene og høyne nivået et hakk eller to. Skulle en komme med ønske så ville det være at musikerne Geir Nygård, Roger Marken, Elena Wassvik og Ken Åge Hansen, kunne ha vært mer brukt.

Ordførerskryt Ordfører Sigurd Stormo overrakte blomster fra Meløy kommune og takket Ørnes Blandakor for dets bidrag til kulturlivet i Meløy gjennom 50 år.

Blomster: Ordfører i Meløy Sigurd Stormo takket på vegne av Meløy kommune for korets bidrag til kulturlivet gjennom 50 år. - Korsang er folkehelse i praksis, sa Stormo blant annet da han overrakte blomster til korets leder Oddvar Breckan.

Blomster: Ordfører i Meløy Sigurd Stormo takket på vegne av Meløy kommune for korets bidrag til kulturlivet gjennom 50 år. - Korsang er folkehelse i praksis, sa Stormo blant annet da han overrakte blomster til korets leder Oddvar Breckan.

- Å delta i kor er folkehelse i praksis som styrker livskvalitet og livslyst. Mange som deltar i kor gir uttrykk for at det å delta i kor gir en merkbar livskvalitet. Undersøkelser viser at en føler seg mer opplagt etter korøvelser, humøret er bedre, ryggen er rettere og bekymringene er satt på vent. Å delta i kor betyr å bygge relasjoner på tvers av samfunnslag eller politisk ståsted, og er en motvekt til en av dagens viktigste utfordringer i vårt samfunn; ekskludering og ensomhet, sa ordfører Stormo blant annet.

Korsang og romantikk Reidun Hammer har vært med i Ørnes Blandakor siden 1994. Da var hun publikum under korets Evert Taube-forestilling.

- Etter konserten tok jeg kontakt med koret og begynte å synge sammen med dem. Siden har jeg vært med, med unntak av to korte opphold i forbindelse med barnefødsler. Jeg kommer jo fra en musikk glad familie så sangen og musikken har jeg alltid hatt med meg i bagasjen, forteller Reidun.

Romantikk: Å synge i kor kan gi forskjellige utslag. For Reidun Hammer og Tore Larsen førte det til ekteskap.

Romantikk: Å synge i kor kan gi forskjellige utslag. For Reidun Hammer og Tore Larsen førte det til ekteskap.

Livsledsager At hun også traff sin livsledsager blant bass og tenorer ser hun på som en ekstra bonus.

- Møtet mellom oss har resultert i et til nå ni år lang ekteskap. At vi begge er lidenskapelig interessert i koret gjør at begge bidrar både i koret og i prosjekt som Norges Korforbund arrangerer. Med samme interesse er det lettere å støtte hverandre, det hadde sikker vært vanskeligere om bare en av oss var interessert i å være med i koret.

Bli med Hun oppfordrer andre til å bli med.

- Å være med i kor er absolutt noe jeg kan anbefale alle. Stiv rygg, vonde hofter og føtter kjennes ikke under øvelser eller konserter. Når jeg kommer hjem fra øvelser eller konserter er jeg sliten men oppglødd, gir en god følelse, og til og med en bedre søvn. Det som kan være en bakside er at en også får bedre matlyst, ler Reidun Hammer, før hun er i gang med rydding etter en vellykket konsert.

Dirigent: Anne Marie Schulz har dirigert Ørnes Blandakor i en årrekke. Nå er det imidlertid Elise Pettersen som er kortes hoveddirigent, men Anne Marie trår fortsatt til. - Til konserten syntes vi at det var naturlig å dele det litt opp, slik at jeg tok de sangene som jeg tidligere har vært med på å øve inn. Jeg er jo en del av koret og har det i armene, og har kost meg veldig den siste tiden. Jeg synes det er artig å bidra og være med, sier en fornøyd dirigent til Framtia. Som sammen med Elise Pettersen fikk overrakt en velfortjent blomsterhilsen fra koret.

Dirigent: Anne Marie Schulz har dirigert Ørnes Blandakor i en årrekke. Nå er det imidlertid Elise Pettersen som er kortes hoveddirigent, men Anne Marie trår fortsatt til.- Til konserten syntes vi at det var naturlig å dele det litt opp, slik at jeg tok de sangene som jeg tidligere har vært med på å øve inn. Jeg er jo en del av koret og har det i armene, og har kost meg veldig den siste tiden. Jeg synes det er artig å bidra og være med, sier en fornøyd dirigent til Framtia.Som sammen med Elise Pettersen fikk overrakt en velfortjent blomsterhilsen fra koret.