I hans femte sesong som Junkeren-trener ble laget nummer 5 i 3.divisjon. Det er samme plassering som i fjor, men langt bedre fordi man var så mye nærmere å vinne. Få kamper før slutt var Junkeren for alvor med i opprykkskampen. I tillegg var Junkeren laget som scoret flest mål i hele avdelingen, 76.

-  Jeg vil tro jeg har en ganske stor del av fortjenesten, for som trener er det jo jeg som legger opp hvordan vi skal spille, lager treninger og hele opplegget rundt. Min jobb er å få spillerne til å prestere.

En trener er selvsagt avhengig av gode spillere, men gode spillere er enda mer avhengig av en trener som får laget til å fungere. Jeg synes likevel ikke jeg har fått det beste ut av laget, men med et ungt lag har vi tatt steg mot å bli så god som vi ønsker, sier Joachim Kildal.

2.divisjon

- Hva preger laget med deg som trener?

- At spillerne er godt trent og at det er tydelig hvordan vi skal angripe.  Gode treninger med høy intensitet og en klar plan for å øve på det du skal gjøre i kamp. Vi har gjort det til en spesialitet å vinne mot slutten eller ta igjen til uavgjort mot slutten av kamper.  Det er nesten blitt en egenskap for dette laget.

- Hvor langt er det mulig å nå med dette laget?

- Det er mulig å etablere laget i 2.divisjon som laget er nå. Men vi er nesten avhengig av at noen av de beste spillerne går videre til bedre klubber. Først da kan vi vise at vise at vi er en klubb det lønner seg å gå til hvis man vil videre. Vi ønsker ikke at en spiller skal nå toppen her, vi ønsker at han skal bli for god for oss.

Hjelp fra Glimt

- I motsetning til Bodø/Glimt har du bare spillere fra Salten. Trener du egentlig Bodø og Saltens beste lag?

- Jeg registrerer at de har mange spillere utenfra, men jeg skulle gjerne sett at Bodø/Glimt kunne ha hjulpet Junkeren mer. De kunne bidratt med spillere da vi lå an til opprykk. Men Glimt har ikke kultur for å hjelpe så mange andre enn seg selv. Vi har et samarbeid, men mest for yngre spillere og at noen av våre spillere får trene med Glimt. Da er det mest for at Glimt trenger dem på trening. Når det er sagt, må vi gjøre jobben selv, men vi kunne ha gjort det fortere med Glimts hjelp, sier han.

Følger Meløy Joachim Kildal trives godt i Junkeren der han har heltids fotballjobb og kontrakt ut neste sesong. Men han følger godt med på hva som skjer, og ikke skjer, på fotballfronten i hjemkommunen.

- Jeg ble for kort tid siden invitert til et oppstartsmøte for å danne et tilbud der man samlet de eldste spillerne i en klubb. De er redd for at klubbene ikke ønsker å samarbeide. Det er synd. I dagens situasjon går det alltids an å ha et treningstilbud til de som ønsker å spille for rekreasjon i 6.divisjon. Men hvis man ønsker å komme høyere, er det ingen annen vei å gå enn et samarbeid. Jeg tror heller ikke man kommer utenom å HA kontakt med spillere i Bodø som vil spille for Meløy. I vår avdeling er både Senja, Finnsnes og Skjervøy, alle med treningsgruppe i Tromsø. Senja rykket opp, de to andre rykket ikke ned. Alle tre skaper entusiasme i sine lokalsamfunn.

Flytte hjem

- Jeg tror også, uten å kunne belegge det vitenskapelig, at de som bor i Bodø og spiller fotball for Meløy, lettere vil flytte hjem igjen enn om de mister all kontakten med miljøet.

- Hvorfor er det ingen spillere fra Meløy, verken i Bodø/Glimt eller Junkeren?

- De er ikke god nok, først og fremst fordi det er for dårlig treningskultur i Meløy. Det har lenge vært altfor greit å ikke komme på trening. Trenere som stiller krav er mangelvare.

Joachim Kildal Født 5. november 1983 på Engavågen. Bodd litt på Ørnes og litt i Bodø som barn, men på Engavågen fra han var 9 til 16. Hadde sin første trenerjobb for Enga smågutter som 15-åring. Flyttet til Bodø som 16-åring for å satse på fotball. Spilte på Bodø/Glimt ut junioralderen. Tok utdanning for å bli fotballtrener. Spillende assistentrener i Meløy i 2007 (23 år gammel) og 2008. Spiller i Meløy i 2009 og 2010 med pappa Roger Hansen som trener. La opp som spiller etter 2010-sesongen, 26 år gammel. Trener i Hulløy 2011, 2012 og 2013. Trener i Junkeren i 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018. Ansatt som 50 prosent trener, 30 prosent sportslig leder av ungdomsavdeling og 20 prosent turneringsarrangør. Har kontrakt med Junkeren ut 2019-sesongen. Bor på Hunstad med samboer Maria Teigen og tre barn på 15, 9 og 7 åt.