Det ble en velklingende og «happy» ettermiddag da Misvær sangerlag gjestet Halsakoret sist helg.

Samarbeidskonserten «O, happy Day» ble til på bakgrunn av tidligere samarbeid, og så vellykket at korene nå har bestemt seg for å fortsette å synge sammen. Ikke minst når gjestekoret fra Misvær, som er Nord-Norges eldste kor, om tre år slår på stortromma for ei storstilt 150 års feiring!

– Dette klaffer både musikalsk og sosialt, bekrefter Steinar Ness i Misvær Sangerlag. Sammen med Halsakores Sissel Myrvang legger han nå planer for videre samarbeid.

Korsang og kaffe

Men først til lørdag, der publikum både fikk en god dose gospel, men også andre kor-arrangement opp mot rytmisk- sjangeren. Og nettopp dét passet ekstra fint i helhetsbildet, som i sum hadde masse flott energi. For det er jo så gøy å møte andre med samme lidenskap, da speiles og forsterkes iveren. Til konserten tok begge korene med seg et knippe låter som de fremførte hver for seg. Og siste avdeling, etter en litt uventa kaffepause, sang de sammen.

- Vi må jo gjøre litt stas på gjestene våre, og da må vi ha kaker, sa leder for Halsakoret, Sissel Myrvang. Hun var kveldens konferansier.

Flinke solister

Som vanlig ledet Berit Valberg an Halsakoret, denne kvelden fra pianokrakken. Geir Helgesen var Misvær Sangerlags dirigent, og de 27 korsangerne var først ut i konserten. Det godt etablerte blandakoret ga oss fem fine gospellåter, med en rutinert solist Monica Johansen i spissen på to av dem. Da Halsakoret slapp til, fikk også Solveig Torseth (24) sin debut som solist på låten «Ride in Chariot». Hun er nyeste tilskudd, og viste med hele seg at hun trives godt i koret.

- Jeg har vært med et halvt år nå, og dette er virkelig kjempegøy, sa hun til Framtia-journalisten som etter hvert skjønte at det var mor og datter som stod side om side i sopranrekka.

Solveig Torseth (24) gjorde en fin-fin innsats som solist for Halsakoret i låten "Ride in the Chariot".

Energi og kraft

At to pluss to ofte blir mer enn fire, viser slike vellykkede korsamarbeid. For de utløser langt mer enn det publikum i benkeradene umiddelbart sanser, ikke minst stolthet over å skape noe sammen. Energien og kraften de fem fellesnumrene utløste, var ikke til å ta feil av. Den legendariske gospelslageren «Amen» helt mot slutten, ble et godt eksempel. For den kvitterte publikum med stående applaus, og fikk reprisen de bad om.