Ørnesfjæra handel og bolig har solgt 8 av 20 leiligheter. Om like mange til selges innen utgangen av kalenderåret, kan spaden settes i jorda.

I teorien betyr det overlevering tidlig første kvartal 2020, sier eiendomsmegler Thomas Hansen hos Eiendomsmegler 1 Bodø.

Godt voksne kjøpere

Han er fornøyd med publikumsresponsen etter at leilighetsprosjektet ble lansert og markedsført. Og  kan avsløre at det er lokale meløyfolk som har sikret seg de åtte leilighetene, alle i byggets tredje og øverste etasje.

- Majoriteten av kjøperne er pensjonister som vil ha noe mindre, eklere og mer lettstelt, bekrefter Hansen.

Men legger til at prospektet med de 20 boenhetene er utformet for å passe alle aldersgrupper.

Alle boenhetene har havutsikt og upåklagelige solforhold, og de som har studert prospektet vet at de vestvendte leilighetene på toppen av det planlagte handelssenteret er både tidsriktige og fleksible. Boenhetene har tre ulike størrelser fra cirka 50 – 80 kvadratmeter, med tilhørende bod, fellesareal og parkeringsanlegg.

God lokal rådgivning

- Prisnivået er kanskje i høyeste laget for småbarnsfamilier?

- Jeg vil heller si det slik at småbarnsfamiliene gjerne ser etter andre ting, flere kvadrat og større tomt.  Med andre ord eneboliger pensjonistene nå selger unna for å kjøpe seg praktiske og lettstelte leiligheter.

Hansen understreker at Sparebank1 på Ørnes har gjort en veldig god jobb som veiledere og rådgivere for interessenter og kjøpere. Salget vil fortsette til 80 % av leilighetsverdien er solgt. Det betyr 16 av 20 leiligheter.

- Leilighetene leveres nøkkelferdige, men det er selvsagt anledning til å få dem tilpasset ut fra eget ønske når det gjelder fargevalg og interiør som kjøkken og bad. Det blir spennende å følge med i fortsettelsen, avslutter megleren som er ansvarlig for salget av de sentrumsnære godbitene.