Arbeidet med oppussingen har foregått i en måned nå. Arealene i underetasjen har stått ubrukt lenge.

-  Nå vil vi få på plass fire rom med to senger på hvert rom. I tillegg skal vi også ha et eget familierom med plass til fire, forteller Elin Danielsen som driver bedriften sammen med ektemannen Trygve.

Ønsker helårsdrift De har prioritert dusj og toalett på alle rom.

- Alt av betongarbeid er ferdig, vi har fått renner for vann og ordnet med nødutganger. Nå er vi i gang med å få opp veggene og legge inn strøm.

Etterspørselen etter overnatting har vært stor siden de startet kafe i det gamle bygget som tidligere både har vært forsamlingshus og skole i 2017. - Råkkhuset er et naturlig sted å stoppe for mange turister siden vi ligger i nærheten av fergekaia. Om sommeren har vi hatt stor etterspørsel etter overnatting fra turister, men har blitt tvunget til å henvise turistene videre av mangel på innlosjeringsplass. På vinterstid har vi også mange sesongarbeidere innom for å spise. De etterspør gjerne mat og overnatting på samme sted. Mer stabil helårsdrift Nå utvider de med overnattingsplasser for å gjøre helårsdriften mer stabil.

De begynte å planlegge utvidelsen av overnattingsdelen allerede for ett og et halvt år siden. På budsjettet i fjor høst hadde de som mål å få ferdig campingplassdelen og overnattingsdelen før årets sesong og å øke omsetninga til 3. millioner i løpet av 2018.

- Vi klarte ikke å få overnattingen ferdig, men har allikevel sprengt målet med tre millioner kroner i omsetning allerede i slutten av august. I første omgang måtte vi prioritere kafeen som stod ferdig 1. juli i fjor og å få den nye uteserveringa på plass til årets sesong. Nå er vi ikke i tvil om at det blir enda bedre neste år, sier Elin.