Oppegående og vitale Reipå hornmusikk feiret sitt 45-års jubileum med flott konsert sist søndag.

Med seg i Fore kirke jubilanten korpsvenner fra Halsa hornmusikk, stødige solister og en maestro som har svinga taktstokken siden like etter andre verdenskrig… I hvert fall om vi skal tro kveldens slagferdige konferansier, Stein-Ivar Hestdahl.

Utallige timer

korps-erik-astrom

Dirigent Erik Åstrøm. Foto: Anne Mette Meidelsen

Så er det jo nesten sant da, for helt siden 1981 har Erik Åstrøm dirigert korpset som i år jubilerer. Hvor mange arbeidstimer som har gått med til forberedelser, noteskriving og øvelser på 36 år, orker journalisten ikke å regne på en gang. Bare til denne forestillinga er utallige arbeidstimer lagt ned, så ikke rart han er svett og lykkelig når siste takt er slått av:

- Ja, det har gått med noen timer… Du skjønner, det var slett ikke meninga at konserten skulle bli så omfattende. Men når man dirigerer to korps, og er så heldige å ha sangsolister i egne rekker, må man jo gjøre bruk av det.

Til sommeren reiser korpsene på tur sammen til Bø i Vesterålen, da ligger det garantert musikalstoff i koffertene, sammen med det tradisjonelle marsj-stoffet.

Helhjerta

korps-1

Messing: Det ble flott lyd da 40 musikanter gikk sammen om jubileumskonsert til ære for 45 års jubilant Reipå Hornmusikk. Foto: Anne Mette Meidelsen

Halsa hornmusikk stilte med 11 musikanter søndag kveld. Til sammen utgjorde de to korpsene ei besetning på 40, og slikt blir det lyd av i kirkeskipet! Takket være en dyktig lydmann kom både  musikere og solister godt fram i lydbildet. Og 15 nummer ble det i alt, alle kjente og kjære highlights fra musikalenes verden. Musikal-elskere vet det er et hav å ta av der ute, Åstrøm hadde plukket fra flere. Korpsmusikantene leverte et helhjerta, nokså komplisert, program der alle måtte strekke seg litt ekstra. Som når noen av Andrew Lloyd Webbers perler skulle fremføres. «Jesus Christ Superstar» var en av dem. Denne musikalen tok Åstrøm til Reipå skole allerede midt på åttitallet, oversatt til norsk og tilpasset sjuende trinn. Ikke verst! Søndag viste korpset muskler i den kjente musikalperlen igjen.

Mektige «Anthem»

korps-4

Bandt sammen: Stein-Ivar Hestdahl sang flere solonummer, blant annet den kjente «Anthem» fra Chess. Hestdahl var også kveldens konferansier. Foto: Anne Mette Meidelsen

Konferansier Hestdahl konstaterte at det nok satt mange «skap-Abba-fans» i rekkene, de kunne glede seg over potpurriet «The Best of Abba» og låten «Waterloo» som korpsene framførte etter spenstige arrangement. Kontraster fikk vi i Solveig Pedersens balanserte «The Circle of Life», mot Berit Hegles kraftige sopran i «Can You Feel the Love Tonight». Begge låtene er hentet fra «Løvenes Konge». Stor applaus høstet også Stein-Ivar Hestdahl i sin kraftanstrengelse «Athem» fra musikalen «Chess». Her kledte korps og solist hverandre utrolig godt, og gjorde det enkelt å lytte. «Anthem» ble også kveldens ekstranummer.

Sterkt fra Nygårdsjøen

img_1961

Talent: Hun både sang og spilte, Veronika Johansen fra Nygårdsjøen. - Det blir en del kjøring til øvelsene med Reipå hornmusikk, men vi er to i lag og synes det er trivelig. Det har vært artig å forberede seg til denne konserten, sa Gildeskål-kvinnen som gjorde ei svært overbevisende og dramatisk tolkning av «I Dreamed a Dream» fra Les Miserables. Foto: Anne Mette Meidelsen

Musikalsk vennskap på tvers av kommunegrensene bringer mye fint med seg. Ikke bare har Reipå Hornmusikk hentet blåsekrefter fra Saltstraumen og Gildeskål musikkorps. Hornspillende Veronika Johansen fra Nygårdsjøen vet vi fra før har en mektig stemme.

Den fikk slippe til i siste avdeling som var viet super-suksessen «Les Miserables». I sin tolkning av rollefiguren Fantines «I Dreamed a Dream», sang Veronika gåsehud på flere enn undertegnede. Sterkt ble det også da de fire solistene sammen med korpsene fremførte den kjente kampsangen «Do You Hear the People Sing». Det ble et verdig punktum for en to timer lang konsert for i overkant av 110 betalende publikummere.

Fra Les Miserables: Mektig og taktfast avslutning på konsertopplevelsen ga «Do You Hear the People Sing» med kveldens fire solister i front. Fra venstre Solveig Pedersen, Berit Hegle, Stein-Ivar Hestdahl og Veronika Johansen.

Fra Les Miserables: Mektig og taktfast avslutning på konsertopplevelsen ga «Do You Hear the People Sing» med kveldens fire solister i front. Fra venstre Solveig Pedersen, Berit Hegle, Stein-Ivar Hestdahl og Veronika Johansen.