Harald Stenersen, trykkerisjefen, tenkte seg raskt om. Og så: joda, det var greit.

Denne torsdagen i april 2008 skjønte vi det, nemlig, redaksjonen i Meløys nye ukeavis: saken ALLE vil lese om i morgen, er at Neverdal skal få bygge sin etterlengtede flerbrukshall! Og siden saken gikk i kommunestyret, og møtet ble langt, utsatte vi for første gang trykkingen for å kunne gjøre John Kildal (Sp) til hovedoppslag.

- Skulle jeg fortsatt ha troverdighet i politikken måtte det i dag bli et vedtak om hall. Derfor har jeg lagt tyngden min i denne saken! sa John da han bidro til at de folkevalgte gav sin endelige tommel opp for Neverdal.

Du som har vært trofast leser i 10 år, husker sikkert at Framtia ble etablert i en periode da det ‘tok’ av i næringslivet i Meløy. Den følgende innledningen fulgte en artikkelserie våren 2008: ‘REC pøser milliarder inn i Meløy, og i kjølvannet av de stores vekst er det fest for en rekke lokale leverandører. Nye bedrifter etableres, og de eksisterende vokser. Framtia skriver om industrieventyret i Meløy’. I serien presenterte vi nettopp denne uken en spennende bedrift som viste at det er mulig å etablere høykompetente arbeidsplasser på et lite sted. I hvert fall formulerte NHO Nordland det slik, noen uker tidligere. Da fikk nemlig Industrivisualisering i Storvika organisasjonens nyskapingspris.

I avdelingen for ‘møte med mennesker, som har vært en rød tråd i Framtia’s redaksjonelle profil, møtte vi i denne utgaven Ronny Andersen fra Reipå. Tre år tidligere falt han gjennom et hull dekket av isoporplater, på en byggeplass, og ble hardt skadet. I løpet av noen sekunder var karrieren som elektriker over. Da startet kampen for å komme tilbake i arbeid, og Ronny tok utdanning som tekniker – vi knipset ham fordypet over lærebøkene. I dag er Ronny blitt 43 år, bor fortsatt på Reipå og vi vet at han lyktes – han jobber nemlig fortsatt for Meløy Elektro.

Et ord våre skribenter stilte hver uke i åpningsåret, var: ‘Har du denne jobben om to år’. På baksiden av avisen møtte vi nemlig folk i arbeid, og denne uken var det Bente Solbakken som fikk spørsmålet. ‘Det er ikke godt å si’, svarte Bente. Men, tiden har vist at dét hadde hun. Bente fra Neverdal jobber fortsatt for Møbelringen Dybvik. Men alderen hennes er blitt 60, ikke 50, som den gangen.