Holdal og resten av gjengen i idrettslaget har grunn til å være fornøyd.

Høye målMed solid økonomisk støtte fra lokalt næringsliv blir det nå bygging av en fullverdig 18-kurvsbane i Mosvoldskogen på Ørnes. En bane Holdal mener skal bli landsdelens aller beste. Totalt har de vært ti stykker i idrettslaget som det siste året har jobbet for å få realisert de spenstige planene.

- Norge har to av de beste banene i verden, men Nord-Norge henger etter. Så med den nye banen på Ørnes, har vi definitivt et mål om å bli Nord-Norges aller beste frisbeegolfbane, sier Holdal.

Banen skal etableres i flott terreng med utsikt over Ørnes og idylliske baner inne i skogen. Foto: Hilde Kvammen

Målet er å få et tilbud som vil gi muligheter for større vanskelighetsgrad enn i dag.

- Det er viktig fordi det muliggjør store turneringer med de beste spillerne, men også gi de gode lokale spillerne flere utfordringer, mener Holdal.

I Meløy har det også etter hvert blitt mange gode spillere, spesielt i den yngre garde.

- Etter hvert får vi kanskje en liten frisbeegolfstjerne herifra. Det er jo fullt mulig, ler Holdal.

Enorm givervilje Totalt har det så langt blitt samlet inn 200 000 kroner til den nye banen. Ørnes Idrettslag har støttet prosjektet med 100 000 kroner, og Meløy kommune og Sparebankstiftelsen DNB har gått inn med 50 000 kroner hver i prosjektet.

- Støtten har vært enorm. Vi har fått pengestøtte fra alle vi har spurt, sier en glad Holdal. Grunneier Fredrik Finne har gitt grønt lys for prosjektet. Løypa skal bygges i den gamle lysløypa i Mosvoldskogen.

- At grunneier har sagt ja er helt avgjørende, hvis ikke hadde vi ikke fått til noe, poengterer Holdal.

Det vil kreve mange timer med dugnad for å få banen etablert. Foto: privat

Flere baner enn Bodø

Budsjettmålet ligger på 250 000 kroner.

- Banen vil være helt gratis å bruke for alle sammen, og vi håper derfor at fremtidige brukere ønsker å støtte etableringen med et valgfritt beløp på Spleis. Alle pengene går direkte til etableringen av banen.

Nå som Meløy også får en ny bane på Reipå og en til i Mosvolddalen, vil kommunen ha totalt fem baner.

- Da blir vi den kommunen med flest baner i Nord-Norge. Bodø har i dag fem baner, forteller Holdal. Dagens eksisterende bane ble etablert på dugnad, og den nye banen vil også etableres av dugnadsgjengen.

Flere og flere driver med frisbeegolf i Meløy. Foto: privat

Frisbeegolf er en sport som de siste åra har fått stor utbredelse i Norge. Frisbeegolf er en av verdens raskest voksende sporter, og det er ikke tilfeldig. Det er lett å komme i gang med frisbeegolf, det passer for de fleste og er sosialt. Det er gratis å spille på alle banene i Norge. På Ørnes har de også frisbeer liggende til utlån gratis ved banen, for alle som ønsker å teste det ut.

- Hver onsdag arrangeres det ei sosial turnering oppe i Mosvolddalen, for de som ønsker å spille sammen med andre eller prøve frisbeegolf.