Sterk vind og mye sjø har satt en stopper for både hurtigbåt- og fergeavganger mandag 29.01. Hurtigbåten fra Sandnessjøen til Bodø er innstilt.

I Gildeskål er hurtigbåtruten Bodø-Gildeskål kansellert både 09:20 og 16:15. Også fergen mellom Sund, Horsdal og Sør Arnøy har vært kansellert, men ruten er gjenopptatt fra 15:30 og så lenge været holder.

Alle hurtigbåtavgangene mellom Ørnes og Meløyene er innstilt mandag. På fergeruten Ørnes-Vassdalsvik-Meløysund-Bolgaer alle avganger innstilt, men det vil bli gjort ny vurdering i forkant av avgangen 15:45 fra Meløysund.

Det tas værforbehold på fergen mellom Forøy og Ågskardet og Torghatten advarer om at avganger kan bli kansellert på kort varsel.

Så langt i dag har fergeavgangene på ruten i Rødøybassenget vært kansellert, men det blir gjort ny vurdering 14:50. På fergesambandet Jektvik-Kilboghamn er alle avganger fra 11:50 til og med 16:40 innstilt. Ny vurdering vil bli gjort før ruteturen med avgang fra Jektvik klokken 18:00.

Hurtigbåtruten i Rødøy med avgang 15:45 fra Kilboghamn er kansellert, men det blir fortløpende vurdert om deler av ruten kan gjennomføres.

Også flere bussruter har blitt innstilt på grunn av uværet. Bussruten mellom Gildeskål og Ørnes har blitt innstilt fra Reipå og nordover. På rute 200 fra Halsa til Bodø har alle avganger blitt innstilt, det har også alle avgangene mellom Engavågen og Åmøyhamn.

–Med slikt vær følger gjerne kansellerte avganger for ferje og hurtigbåt, spesielt i værutsatte områder. I tillegg må det påregnes forsinkelser på de rutetilbudene som faktisk går. Vi ber derfor alle som skal reise med kollektivtrafikk i morgen om å følge godt med på nettsiden reisnordland.no, der meldinger om kollektivtrafikken oppdateres fortløpende, sier sikkerhets- og beredskapssjef i Nordland fylkeskommune, Jostein Eliassen i en pressemelding.

Meløy videregående skole tilbyr tilpasset opplegg for elever som ikke kommer seg til skolen.