Målet er å gi økt livsutfoldelse og å inkludere flere i arbeidslivet. Samarbeidet vil bringe rehabilitering nærmere der folk bor, og som fleksibelt kan integreres i hverdagen.

Det melder Frem i en pressemelding til Kulingen,

I starten av april var det nye rehabiliteringstilbudet, i samarbeid med Nordtun HelseRehab, i gang i Bodø.

– Gjennom tilpasset rehabilitering og mestring skal vi hjelpe personer til å gjenvinne bedre helse, for å gradvis komme tilbake til hverdagslivet.

Det sier Børge Bøyum, direktør i Frem Bodø, og legger til:

– Vi ønsker å gjøre en forskjell i livet til de vi hjelper, der man vil oppleve å være mer delaktig med familie, venner og jobb. Det handler rett og slett om livskvalitet.

Høyt sykefravær

Statistikken viser at Norge har det høyeste sykefraværet av sammenlignbare land.

– Det er flere grunner til det, men vi mener tilpasset rehabilitering kan gi et rikere hverdagsliv – også på jobb. Som arbeid- og inkluderingsbedrift har vi lært mye om hvor mye en arbeidsplass har å si, for psykisk helse, fellesskap og tilhørighet.

I dag står over 600.000 personer utenfor arbeidslivet i Norge.

Bøyum forklarer at det i årene som kommer vil det være behov for flere arbeidstakere, og bemanningskrisen vil fortsette.

– Dette gir oss mange utfordringer, samtidig muligheter. Vi må tenke nytt og utvikle oss, slik at vi kan skape flere arbeidstakere.

Dagrehabilitering i Bodø

Rammeavtalen med Helse Nord har engasjert flere ansatte hos Frem som vil være en del av et tverrfaglig team.

I Bodø blir det nå levert dagrehabilitering av hjertesykdom, kronisk muskel- og bløtdelssmerte og sykelig overvekt for både barn og voksen.

– Dette er viktig tilbud som gir personer i Bodø og omegn nye muligheter til bedre helse. I korte trekk handler det om tilrettelagt opptrening og bevisstgjøring gjennom påfyll av kunnskap.

– Vi utvikler nye fasiliteter i lokalene til Frem og vi vil snart åpne helt nye treningsareal forbeholdt våre pasienter. Programmene er variert og tar også i bruk Bodømarka for en helhetlig helseopplevelse, sier Bøyum.