Roger Marthinsen

Det ble i går foretatt søk i Smibelgvatnet med undervannsdrone, etter den den savnede Karl Sverre Egeland. Den savnede 61-åringen er ennå ikke funnet.

– Det er foretatt søk ned til 105 meter. Verken savnede eller hjullasteren ble funnet, sier politioverbetjent Roald Bjerkadal.

Smibelgvatnet, som ligger på 508 meters høyde over havet, er rundt 170 meter dypt på dypeste punkt. Søkene som ble utført, foregikk der man antar at hjullasteren med Egeland har forsvunnet ned i vannet. På dette stedet skrår bunnen i vannet med rundt 45 grader.

– Søkene vil fortsette på onsdag, og vi har da håp om å søke helt til bunns av Smibelgvatnet, sier Bjerkadal.

Karl Sverre Egeland har vært savnet siden onsdag 15. mai, da han forsvant mens han jobbet i en hjullaster ved fjellvatnet, i forbindelse med den pågående Smibelg- og Storåvatn-utbyggingen. 61-åringen arbeidet forrige med å skyve masser ut i fjellvannet med en hjullaster, da han forsvant.

Politioverbetjent Roald Bjerkadal forteller om svært vanskelige leteforhold nede i vannet, med svært dårlig sikt.

– På grunn av anleggsarbeidet som har foregått på stedet er det svært grumsete vann. Vannet et også svært stillestående, ettersom det ennå ligger en 80 centimeter tykk is på vannet, sier Bjerkadal.

– Hovedprioritet nå er å finne den savnede. Når han forhåpentlig er funnet, vil vi foreta en vurdering av hvordan han kan hentes opp, sier Bjerkadal.

Karl Sverre Egeland jobbet for entreprenøren BetonmastHæhre. Han var bosatt på Sira og har samboer og to voksne barn.