I neste års budsjett foreslås det å kutte prisene med ytterlige 25 prosent som gjør at prisene, sammenlignet med i fjor, nærmer seg en halvering.

– Det har fram til nå vært urimelig dyrt å reise med hurtigbåt. I en tid med stor prisvekst, og der flere sliter med å få endene til å møtes, vil dette være et godt bidrag, mener fylkesråden.

Avhengig av hurtigbåt

– Det er klart det føles urimelig for de som bor på ei øy uten ferjetilbud å velge i, at de nærmest blir straffet når de er helt avhengig av hurtigbåt for å komme seg til fastlandet, tilføyer fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

Budsjett og økonomiplan skal i desember opp i fylkestinget til behandling.

– Jeg forventer at fylkestinget vil gå for dette forslaget, sier Kvensjø avslutningsvis.

Jarlfryd Sletvold-Åseng Foto: arkiv

Jarfryd Sletvold-Åseng er fastboende på øya Støtt i Meløy kommune. Øya har totalt 27 fastboende.

– Det er jo kjempepositivt at prisene går ned, absolutt. Det er mange av oss som har behov for å komme oss til fastlandet for ulike ærender. Hurtigbåten er jo den eneste muligheten vi har, så en reduksjon i pris har mye å si for oss, forteller hun på telefon til Kulingen.

Stusser litt

Hun legger til at det er flere eldre fastboende på øya som trenger å komme seg til lege, apotek og butikk på fastlandet. Og at båt-tilbudet er viktig for turismen og ikke minst Støtt Brygge.

Jarlfryd er aktiv i Støtt Grendelag og står i spissen for initiativet om å få ferge-tilbudet til øya tilbake. Selv om hun synes det er positivt med billigere hurtigbåt stusser hun på det også:

– Argumentasjonen for å ikke få fergen tilbake hit er jo fordi det koster penger. Det argumentet mener jeg svekkes litt nå da, når de reduserer prisene og dermed inntektene på hurtigbåten, poengterer hun.