En forbannet hærfører var hovedoppslag i Framtia på denne tiden for 10 år siden. - Vinner vi ikke denne aksjonen, kommer ikke de eldre seg til butikken når det blir jul. Det er vinn eller forsvinn for oss!

Sa Stein Arne Gundersen, leder i Ørnes Taxisentral. Erling Emil Eik gjorde intervjuet med den tidligere kommunepolitikeren for FrP, som hadde travle uker i ‘krig’ mot Bodø Sightseeing og Helse Nord. Han lovte å ikke gi seg.

- Jeg skal ha drosje på Ørnes i årene fremover, om jeg så skal ete spiker!

- Men er du så forbannet at du har samvittighet til å bruke eldre pasienter som aksjonsmiddel?

- Det skriker i meg når du sier det. Jeg liker ikke dette. Flere ganger i det siste har jeg hatt lyst til å ta min private bil og kjøre dem hjem, sa Stein Arne til Framtia.

En artikkel av det litt artigere slaget stod Synnøve S. Fallmyr og Heidi Steiro bak. De intervjuet 18-årige avgangselever på Ørnes om framtidsplaner. Arnold Erichsen fra Tjongsfjord drømte for eksempel om å bli arkitekt, og i Facebook-profilen hans 10 år senere leser vi at drømmen ble realisert – Arnold studerte byggeteknikk og arkitektur, og er i dag prosjektingeniør hos Urbanium Entreprenør i Oslo. Ragnhild Øksenholt Kvalvik fra Jektvik skulle først ta militærtjeneste i Sjøforsvaret, så utdannelse i helsevesenet. Vi ser at Ragnhild utdannet seg som sykepleier i Bodø, og jobber i dag som sykepleier i Ålesund kommune. Helle Hamnevoll fra Ørnes drømte om jobb som utenrikskorrespondent. I dag vet vi at hun studerte statsvitenskap og samfunnssikkerhet, var trainee ved Nord-Norges Europa-kontor i Brüssel, jobbet for Fylkesmannen i Nordland, og at hun for tiden er ansatt hos Sysselmannen på Svalbard, arbeidsområde samfunnssikkerhet og beredskap.

Nevnes fra mai 2008 kan også nyhetsintervjuet med Lothar Maruhn, daværende sjef i Meløy Næringsutvikling AS. Framtia ville vite hvorfor folketallet ikke økte, når flere hundre arbeidsplasser var skapt? ‘Det vil snu. Det MÅ snu’, mente Lothar. Historien ville det helt annerledes, ettersom REC gikk overende i 2011, og siden den gangen har Meløy mistet om lag 300 innbyggere.