Gnagsår, leddsmerter og dårlig mage. Det er noe av det ultra-løperne risikerer. Selv er Erling Holm-Olsen fornøyd med bare å ha opplevd punkt én på lista over under «Bislett 24-timer» som gikk av stabelen nylig.

- Litt sårbeint bare, og sår der hvor hud møter hud, gliser idrettsutøveren bredt.

Med i NM uten å vite Alle løp lenger enn maraton (42,2 km) kalles ultra, mest vanlig er lengder mellom 45-70 kilometer. Erling løp maraton ganger fire pluss litt lenger på «Bislett 24-timer». I joggetempo, understrekes det.  Motivasjonsfaktor var blant annet felles start med storesøster Miriam Delphin (47) som han løp med den første maratonlengden, sånn omtrent.

- Jeg ante ikke at jeg deltok i NM og havnet på en 24. plass av totalt 101 deltakere. Men jeg løper ikke for plasseringer, egentlig. Det er mestringsfølelsen som er drivkraften, det å nå mål.

Mamma til Erling har alltid hevdet at han er skapt for bevegelse, noe han innrømmer henne rett i. Rastløsheten kommer gjerne snikende hvis livet blir for rolig. Fotball og ski var hovedhobby da Erling trådde sine barnesko i Valdres.

- Løping startet jeg med i voksen alder og min første maraton gjennomførte jeg i 2009. Egentlig er det Triatlon jeg har holdt mest på med, en kombinasjon av sykling, løp og svømming. Utfordrende og artig.

Heldig med kona - Jeg er heldig som har en veldig snill kone.

Det glises igjen. Partner Heidi Line Nikolaisen har vært med fra starten. Og ikke bare som publikum.

- Da jeg reiste til Oslo i 2009 ville jeg ha henne med. Men hun var slett ikke fornøyd med å sitte å se på. Så da begynte hun også å løpe. Vi trener ofte sammen og jeg løper aldri fra henne. Hun liker best at jeg ligger to meter bak. For meg er det uansett ikke fart som er viktig, men antall timer jeg er i bevegelse.

- Forberedelser i forkant av «Bislett 24-timer», Erling?

- Jeg jobbet hardt før Oslo Maraton i vår. Så blei jeg sjuk. Da jeg nå skulle konkurrere var det mer et spørsmål om å tørre å trene rolig nok. Søsteren min tipset meg om lange økter i ring på løpebane. Skikkelig mentaltrening. Det var nok noen som undret seg da jeg en søndags formiddag løp rundt og rundt i Mosvolddalen i fem timer!

Til daglig jobber Erling Holm-Olsen som svømmelærer i Meløy kommune. Han og kona har barna Emma (16) og Tobias (14).