For familien Edvindsen/Kilvik er svømming den viktigste hobbyen. Og i fritidsbadet blir det tid til mer enn svømmetrening!

To dager i uka er det svømmetrening for Maja og Lill-Maren Kilvik. Jentene på 11 og 8 år er begge  aktive i Meløy Svømmeklubb. Og lillebror Leo, snart seks, er på full fart inn i samme lidenskap, han også!

Viktig fellesskap

- Jeg har alltid hatt interesse for svømming og har hatt ungene med i bassenget siden de var små, smiler mamma Heidi Edvindsen.

Selv er hun instruktør i regi av Norges Svømmeskole og mener idretten har mange fortrinn, ikke minst når det gjelder motorisk utvikling.

- Å kunne svømme godt er dessuten en viktig, livreddende egenskap!

Heidi ser at ungene trives godt i fellesskapet svømmeklubben er. Selv har hun plass i styret.

Stas å treffe andre

Nylig var Heidi og jentene på treningsleir i Mosjøen sammen med resten av svømmeklubben. Der ga  gjestetrener og norgesmester Per Osland gode tips.

- Jentene synes det er ekstra artig å reise på treningsopphold og stevner, det gir en fin anledning til å møte andre og ha det sosialt. Og når det er overnatting i bildet, blir det jo ekstra stas, legger Heidi til før hun forsvinner for å gjøre lekser sammen med yngstedatteren.

Fordi det trenes til ulike tidspunkt, og familien bor i Holandsfjorden, gjelder det å utnytte tiden godt når man likevel er i fritidsbadet.

På treningssamling: Helga 23 – 25 september var svømmerne fra Meløy svømmeklubb i Mosjøen på treningsleir. Stor stas og masse ny inspirasjon med hjem i bagasjen. Foto: privat

Seriøst og individrettet

Mens Framtia er innom fritidsbadet, foregår svømmetrening for både A, B og C-gruppa. «Timetrening» står på programmet, det innebærer å svømme non stop en hel klokketime. Godt for både teknikken og evne til utholdenhet, får vi høre. Ved kanten står trenerne, heier svømmerne framover, teller runder og tar tid. Om noen måneder skal aktiviteten repeteres, for å se om det er progresjon.

Hovedtrener’n: Cato Olsen er ansvarlig for treningsgruppe B og er instruktør i Norges Svømmeskole. Han har Trener 1 utdanning fra Norges Svømmeforbund.

- Dere følger opp hver enkelt ganske grundig?

Vi drister oss å spørre en svært konsentrert hovedtrener Cato Olsen.

- Instruksjonene gis hovedsakelig felles, men vi sørger for at hver enkelt får tilbakemeldinger og nødvendige korrigeringer slik at de skal kunne prestere best mulig.

Rekrutterer

Det er ikke tvil om at Norges Svømmeskole er ei god rekruttering til Meløy svømmeklubb. Den er tilrettelagt fra 4 års alder og har fokus på å vanntilvenning og etter hvert grunnleggende ferdigheter. Meløy svømmeklubb ble stiftet i mars 2011, har i dag 72 aktive medlemmer – og plass til flere! Ulike aktivitetsgrupper trener fra 1 til 5 dager i uka.

- Hvorfor jeg liker å svømme?

Maja kommer opp av vannet noen minutter til ære for fotografen:

- Fordi det er kjempegøy, vel!