I Norge er vi svært dårlig til å lage nok laktosefri mat. I et selskap er den fineste og bestilte kaka laget med vanlig melk. I isdisken er det stort sett bare saftis som de med laktoseintoleranse kan spise. De selger nok laktosefrie meieriprodukter, men det er nesten ingen andre produkter som er laktosefrie. Hvorfor lages det ikke mer laktosefri mat. Det er jo ikke stort mer vanskelig å bruke laktosefri melk enn vanlig melk.

Jeg er storesøster til ei som har laktoseintoleranse og er vant til laktosefri mat. Det er ingen forskjell på vanlig og laktosefri mat. Det er trist at de som ikke tåler laktose ikke kan få alt det som de andre får. Sverige er til og med flinkere enn oss til å lage laktosefrie produkter, til og med softis.

Jeg mener at vi kan bli flinkere til å lage laktosefri mat. Da kan de med allergien også spise det samme som oss. Det blir også enklere å dra på cafe eller til en kiosk.

Oline 6. klasse v/ Reipå skole