Kristin Steinsvold Myrvoll på Ørnes kan smile bredt selv om de nasjonale boligprisene faller. Når hun og samboeren nå selger huset sitt, oppnår de nemlig takst. En takst som har økt med 45 prosent siden i vår!

- Og vi har ikke gjort noe med huset på dette halve året, sier hun.  Nå tror lokale boligaktører at boligprisene vil holde seg høye i Meløy, mot normalt i Norge. «

Dette sto altså å lese på forsiden av Framtia utgave 44 i 2008.  Og optimismen var stor og stigende i Meløy. REC-eventyret dannet bakteppet for de høyeste boligprisene kommunen hadde sett og markedet var varmt som fy.

«Boligmarkedet i Meløy er ikke på tur ned ennå, men det er lite å velge i. « sa takstøkonom Odd Gåsvær til Framtias Erling Eik. Han mente at markedet var lite og begrenset, og derfor usikkert. Han mente også at prisnivået var riktig i forhold til tilbud og etterspørsel.

På samme side uttaler entreprenør Ken-Henry Solhaug følgende: «prisene kan nok falle med fem eller 10 prosent, men det er ikke slik at boligprisene i Meløy vil falle med 40 prosent slik Boligprodusentenes Forening har spådd. Fordi her har folk behov for bolig, de er i jobb, og vil derfor klare å holde på boligen. Og ikke minst, her er det ikke boligspekulanter! «

Så vet vi jo at REC gikk over ende og mange fikk problemer med å selge sine boliger da de ble nødt til å flytte for å finne nytt arbeid. Et raskt søk på FINN og vi ser at det nå er 35 enheter til salgs i kommunen, fordelt slik: Reipå: 4, Meløya: 1, Ørnes: 4, Glomfjord: 14, Engavågen: 6, Halsa: 3, Støtt: 2, Mesøya: 1. Det er ingen boliger til salgs i Neverdal eller på Bolga.

Både «Galleri i Meløy» og saken om Torunn og Johan Setvik på Åmnes bar bud om vi hadde hatt noen stormfulle dager forut for utgave 44 i 2008:

«- Her var det bare å holde seg fast.

Det sier Johan Setvik på Åmnes, som opplevde at stormen herjet på gården natt til sist søndag. Ødeleggelser for hundretusener ble resultatet.

Men jeg berget nå det viktigste – kjerringa, sa Johan og tok et godt tak rundt kona Torunn. «

Alle husene på gården hadde fått seg en «kalfatring», men verst gikk det ut over bolighuset hvor 50 kvadrat tak forsvant.

«- Den ene veggen i silobygget fikk seg også en trøkk, samt at takplater på bygget ble revet løs. En traktortilhenger ble skadet og dørene ble revet av hengslene på naustet. Jeg har bodd her i 60 år men aldri opplevd maken til skadevær», fortalte Johan til Anfinn Myrvang som var Framtias representant på stedet.