I Bodø vil de teste kunnskapen sin opp mot andre lag. First Lego League er læringsprogrammer i skolen som har til hensikt å fenge interessen for realfag hos barn i alderen 10- 16 år. Lært mye - Det artigste har vært å kjøre robot og lære å programmere alle maskinene. Vi har også lært mye om hvordan astronautene dyrker frø for å overleve, og hvordan det er mulig å gjenvinne vann og veske for å overleve. Det koster så mye som 30 000 til 100 000 kroner å frakte opp en kilo mat i verdensrommet. Derfor må astronautene dyrke sin egen mat i stedet, forteller Kaja Melkersen (11) som går i 6.- klasse.

Sammen med klassekompisen Filip Lekpaitoon (11) viser Kaja hvordan roboten fungerer.

. og 6. klasse ved Neverdal skole. Nede, fra venstre:Kaja Melkersen, Mia Kristine Ringøy, Hedda Johansen, Tiril Solbakken, alle i 6. klasse. Deretter Alva Eriksson- Johansen, Hanna Sveinsdatter, Ane Mathilde Engen, Alexandra Breckan, alle i 5. klasse.Bakerste rad, fra venstre:Celin Sallabas, Julie Jensen, Eskil Nilsen, Odin Holter, Fillip Schultz- Kolberg, alle i 6. klasse. Deretter Kaja Johansen, Simen Johansen, Romeo Ringøy, Elian Engen og Amer Alsaj, alle i 5. klasse.

Intervjuet forskere Nå gleder de seg til å dra til Bodø. - Jeg har bygd mye lego hjemme, men First Lego League er mer vanskelig fordi du må jobbe med programmering i tillegg. Lego- roboten styrer en hel rom-by som vi har laget selv. Målet er at astronautene skal overleve best mulig i verdensrommet. I tillegg har vi også intervjuet romforskere om livet i verdensrommet og fått vite mye vi ikke visste fra før, sier hun.

I Bodø vil Neverdal skole kjempe mot andre lag. Den som får mest poeng og blir ferdig tidsnok har vunnet.

- Det blir artig å konkurrere, og jeg håper vi vinner, sier Kaja.