Oppdatert 19:15: I en tidligere versjon av saken stod det at snøskredfaren vil være på nest høyeste nivå på lørdag. Siden da har Varsom senket faregraden til betydelig skredfare, altså nivået under.

Snøskredfaren i området rundt Svartisen vil være betydelig på lørdag, fordi det ventes mye nedbør. Varslingstjenesten Varsom forventer at det vil bli mange naturlig utløste skred, og oppfordrer folk til å unngå alt skredterreng. Samtidig kan det også komme skred utløst av skiløpere.

Regn er ventet å svekke snødekket i områder opp til 900 meter over havet. Når regnet trenger lengre ned i snøpakken kan det løsne store skred. De kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus.

Over mildværsgrensen på 900 meter over havet kan mer nedbør på et allerede svakt snødekke føre til stor skredaktivitet. Disse skredene kan bli store nok til å begrave og ta livet av mennesker.

På denne høyden vil fjernutløsning av skred være mulig, og snøskred kan løsne av seg selv i bratte heng. Det meste av skredaktiviteten er ventet på fokksnøflak, som har blitt dannet over de siste dagen i leheng mot nordvest.

Søndag er snøskredfaren ventet å være på nest høyeste nivå, altså stor fare. Varsom vil publisere fullt varsel for søndag på lørdag.