I Spildra

barnehage bestemte de seg for å lage karnevalkostymene sine selv

.

De har målt, klippet, limt og sydd i mange dager, og snart er de klar for karneval med «Dyrene i hakkebakke skogen» som tema. Den forestillingen skal gruppa vise for de andre barna i Spildra barnehage.

Kjøpepress

Eivor Flaat forteller at avdelinga i lengre tid hadde vært ute etter et tema som de kunne jobbe med.

- I tillegg ønsket vi å komme bort fra kjøpepresset som i utgangspunktet er ganske stort. Skal en ut å kjøpe kostymer, blir det lett ett press, og det øker gjerne i omfang. Derfor bestemte vi oss for å lage kostymene selv, og få med prosessen rundt, forteller hun til Framtia.

Flaat forteller videre at barna har viste et imponerende engasjement og har hatt det skikkelig artig.

- Det godt å se hvor stolte de er over det de har laget, og synger og er i godt humør mens de jobber.

Lager kostymer selv

Eivor Flaat og Ronja Aronsen, sammen med to andre ansatte, har hatt ansvaret for opplegget rundt gruppen som er engasjert i prosjektet Hakkebakkeskogen. Barna har selv laget kostymer og øvd inn forskjellige roller i forestillingen. Her finner vi pinnsvin, bestemor skogmus, ekornbarnet, to rever og selvsagt klatremus.

Spennende

Barna er ivrige med å fortelle hvor spennende det har vært å forberede seg. Det vet at når det er karneval, ja så skal man kle seg ut. Ivrig forteller de hvordan de har samarbeidet om å lage kostymer til de forskjellige figurene. Og det uten uhell, som å stikke seg i fingeren på en nål, for eksempel!

Moral

Ronja forteller at de har lest boka til Torbjørn Egner, og også hørt den som lydbok, mens de har jobbet med kostymene. I tillegg til å ha sett et teaterstykke på You Tube. De har også øvd inn en «Nøttesamlervisa», den den var de så snill å synge for journalisten som kom på besøk. Og spør om de var flinke? Kjempeflink! De som skal høre gjengen under karnevalet, kan bare begynne å glede seg.

Til slutt ble det en liten prat om moralen i stykket, og der var barna i Spildra barnehage skjønt enige om en ting;

Uansett hvor slem en er, ja, så går det an å bli snill til slutt!

Forberedelser: Sammen med Ronja Aronsen og Eivor Flaat har barna selv laget kostymene de skal ha på seg under forestillingen «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Begge Foto: Yngve Brox Guldbjørnsen.

Forberedelser: Sammen med Ronja Aronsen og Eivor Flaat har barna selv laget kostymene de skal ha på seg under forestillingen «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Begge foto: Yngve Brox Guldbjørnsen.