Tirsdags morgen har det gått skred i Bjærangen, og fylkesvei 7420 er stengt. Veitrafikksentralen opplyser til Kulingen at det er et ganske stort sørpeskred som har gått og at det derfor heller ikke er mulig å bruke omkjøringsveien som går gjennom «røret». Ny vurdering vil bli gjort klokken 18:00 i dag.

Meløy kommune opplyser på sin hjemmeside at de jobber med å finne alernative løsninger for å ivareta tjenester, elever og ansatte.

Fylkesvei 7438 i Sandneslia på Sandhornøy er stengt etter at det gikk snøskred mandags kveld. Det er usikkert når veien vil åpnes igjen, men det vil bli gjort vurderinger i løpet av dagen, 9. januar.

Statens Vegvesen har sendt ut varsel om at fylkesvei 17 er oversvømt mellom Bjørnvika og Hellervika.

Det er rødt farenivå for snøskred i Svartisenregionen og gult farenivå for sørpeskred, flom og nedbør i både Gildeskål og Meløy. Varsom advarer mot å ferdes i skredterreng og opplyser at snøskred også kan treffe utsatt vei og bebyggelse.

Skredfaren har ført til at Nordlandsbuss har innstilt alle sine ruter som passerer Glombergan 09. januar. Busselskapet vil forsøke å opprettholde kjøring mellom Reipå og Neverdal.

Det er ventet at snøskredfaren vil gå ned fra stor fare til betydelig fare onsdag 10. januar.