- Målet med å arrangere noe sånt her i Meløy og Gildeskål er både at vi ønsker å skape litt aktivitet, men også at flere skal få øynene opp for løping!

For det er faktisk ikke sånn at du trenger å være topptrent eller en erfaren løper for å delta i "Kua Ultra".

- Veldig mange av de som deltar i ultraløp går lange turer, eller driver med andre idretter som for eksempel sykling. Det er mer viljestyrke og at man har evnen til å ikke gi seg. Du kommer langt med å være litt seig, mener Roald.

Startsted for 70KM-løpet er i Storvika, og startsted for de som skal løpe 23KM er på Hornesset.

- Ultraløpet går fra ungdomshuset i Storvika kl. 08:00, imens de som løpet 23KM begynner 14:00 fra parkeringsplassen ved Hornesset.

Og dette løpet er ifølge Roald et perfekt løp hvis man vil prøve seg på ultraløp for første gang.

- Alle får GPS på seg, og hele løypa er nært vei – så skulle man ønske å stoppe underveis er det fullt mulig, forklarer han.

Roald Frøskeland arrangerer ultraløp i Meløy og Gildeskål for tredje år på rad. Nå håper han at flere lokale har lyst å delta!

I 2021, da de for første gang arrangerte løp var det kun ultraløp, imens de i fjor og i år har lagt opp til en kortere versjon av løpet.

- Det har tidligere vært mange løpere som kommer fra Bodø og andre steder, men vi håper at ei litt kortere løype gjør at vi får med litt flere lokale i år, forteller han.

På sikt har Roald også lyst til å arrangere noe som kan skje litt flere ganger i løpet av året, slik som Gampen i Bodø.

- I Bodø har de ukentlige løp på 3 kilometer som for mange har blitt til ei fast treningsøkt for mange. Der konkurrerer fleste mot sin egen tid fra uke til uke. Det hadde vært gøy å få til noe sånt her!

For mer informasjon om arrangementet trykk her!

Fornøyde deltakere i fjoårets løp! Foto: Roald Frøskeland