Bordene er fulle av velduftende gran, og stemningen er konsentrert og god. Gildeskål Hagelag har invitert til juleverksted, og nå skal det lages flotte dekorasjoner.

Framtia treffer en glad og fornøyd Marianne Hansen på Kirkestua på Inndyr denne førjulskvelden. Hun betegner årets juleverksted som en stor suksess.

- Vi har arrangert juleverkstedet i mange år, men har veldig ofte vært uheldig med været. Derfor har lite folk møtt opp.

Denne gangen hadde hun som hagelagets leder gått bredt ut og innbudt alle og enhver som hadde lyst til å komme. Mange har latt seg friste på en fin vinterdag, for rundt bordet sitter 10 damer som aktivt arbeider med kranser og annen juledekorasjon.

Hagelagsleder Marianne Hansen (t.h.) kransen som Anne Helen Bergseter Hansen har laget.

Hagelagsleder Marianne Hansen (t.h.) kransen som Anne Helen Bergseter Hansen har laget.16

- Vi synes at det er veldig trivelig å sitte sammen. Her bruker vi naturmateriale, og lærer litt av hverandre. Det blir ei egen stemning når vi lager noe til jul, mener de.

Den gode oppslutningen om juleverkstedet er ei oppmuntring for Hagelaget. Foreninga har nemlig slitt med å få folk til å delta på sine arrangement de siste årene. Derfor har 2017 nærmest vært et hvileår.

- Vi i Gildeskål Hagelag vil prøve å holde virksomheten i gang ett år til, og vil gjerne ha innspill om aktiviteter som folk kan være interessert i å delta på, sier Marianne.