I dag er det tre måneder siden jeg kom til Tasmania for første gang, og har i løpet av den tiden opplevd mye forskjellig av det Australia har å by på. Jeg vil gjerne benytte denne anledningen til å opplyse nordmenn som vurderer å bo eller dra på ferie hit om hva som venter dem på den andre siden av kloden.

  1. Hvis du ikke liker insekter og ekle dyr, dra til Tasmania. Her er det minimalt av giftige kryp, og jeg har ikke sett en eneste slange. Det eneste man må leve med er ville kakaduer og wallabyer i hagen. I Sydney, derimot, ble jeg jaget rundt av gigantiske, flyende kakerlakker og flaggermus store som måker. Jeg ble også bitt av en ukjent type edderkopp i dørken av en drosje. Heldigvis var det ikke verre enn et vepsestikk.

  2. Det australske folk er svært ukritiske til stereotypiske klesplagg. Hvis du noen gang er på en flyplass og ser en person i flipflops, shorts, fleecevest og Crocodile dundee-hatt, så er det mest sannsynlig en australier. Shorts og lange sokker er både en del av skoleuniformen og fritidsklær året rundt, selv når det er overskyet og ti plussgrader.

  3. Ingen vet hvor Norge er, og alle er usikre på hvordan årstidene er i Europa. Hver gang jeg nevner for lokale australiere om at jeg skal «hjem til sommeren», oppstår det full forvirring. De har levd i så total isolasjon fra den nordlige halvkule at de har lite kunnskap om hvordan årstidene er for majoriteten av menneskeheten.

  4. Alle samtaler begynner med «Hey, how ya going?». Å fortelle om hvordan man har det hver eneste gang man skal snakke med noen, er ikke en rutine for de fleste tidseffektive og strukturerte nordmenn og kan være en refleks som er vanskelig å innøve. Man må si «Good, thanks, how are you?» tjue ganger om dagen. Man må også å avslutte alle samtaler med «Alright, see ya!». Hvis man sier «bye» får man rare blikk, for da betyr det at man er sur for noe.

  5. Si «sorry» hvis; du står i veien for noen, noen er i veien for deg, du vil forbi noen, noen vil forbi deg, du avbryter noen, noen avbryter deg. Enkelt forklart; hvis du er usikker på hva du skal si i en situasjon si «sorry».