- Vi har ei kjempespennende historie bak oss. Nå er den kommet i bokform. Årets beste julegavetips? smiler og oppfordrer Ingebjørg Sandaa Bjørklund som sitter i hovedkomiteen for 100-års jubileet.

Ingebjørg Sandaa Bjørklund . Arkivfoto

Vet lite, men endres nå Hun mener selv at hun vet altfor lite om det lokale idrettslagets lange historie. Og boken som er ført i pennen av Beate Aasen har mye spennende å by på, skal vi tro Ingebjørg. Hun gleder seg til den skal presenteres for de som kommer på fest i kinosalen i Meløy kulturhus.

- Det blir lokal underholdning med barnekoret, korpset og musikkskolen. Ordføreren har meldt sin ankomst og det blir artig med høytidelig festivitas for å feire laget som er viktig for de fleste i bygda. Vi skal dele ut priser til mange markante personligheter som har gjennom årene har vært ekstra viktige for idrettslaget.

Viktig også for integrering - Å ha et velfungerende idrettslag er alfa og omega for ei bygd som vår, tror Ingebjørg og snakker varmt om samhold på flere arenaer.

At de yngste finner forbilder blant de eldre, det at fysisk aktivitet er bra både for fysikken og den psykiske helsen. Integreringen av flyktninger gjennom dugnad og idrett – hun har flere gode og viktige poeng om hvorfor et idrettslag er en viktig institusjon.

Boka om Glomfjord IL sin 100 år lange historie er ført i pennen av Beate Aasen. Den 5. desember det bokslipp samtidig som det inviteres til høytidelig festivitas i Meløy kulturhus. Arkivfoto

- Ikke minst er vi glade for kunstgressbanen vår som er åpen hele året, her er det aktivitet så snart vi klarer å brøyte om våren og til langt ut på høsten. Gode fasiliteter og anlegg har også blitt en del av god drift, avslutter Ingebjørg som snart åpner dørene for feiringen og lover åpent hus.