Denne helga, lørdag 4. og 5. desember presenterer Glomfjord Hornmusikkforening En Anderledes jul i Meløy kulturhus.

Fullpakket julekonsert

Årets sangsolister er Veronika Johansen fra Sandhornøy, Sander Aasen Pettersen fra Glomfjord, Ellen Seljevoll fra Ørnes og Åshild Kolberg fra Glomfjord. Anniken Tostrup er solist på trompet på den kjente Ole Edvard Antonsen-låten «Vidda.» Hornmusikken har øvd i hele høst for å komme i mål.

- Vi er heldige som har fått en ny, fast dirigent som er bosatt i Misvær. Han kjører hver eneste uke fra Misvær for å dirigere oss i Glomfjord, sier Rose om dirigent Gunnar Høgseth. Tradisjonen tro vil årets En Anderledes jul bli en fullpakket julekonsert med korps, band og solister.

- I år vil det bli en lett blanding av låter som både går rolig og fort. Det vil også bli litt overraskelser, og vi har med oss en spennende og dyktig konferansier i Jon Børre. I år har vi også med oss to talentfulle, unge gutter, Aron Holter og Lukas Nørstebø Seljevoll på slagverk som er fantastisk flinke. Publikum kan glede seg til å få se dem i aksjon på scenen, sier Rose. Det vil bli forhåndssalg av billetter på nett fra 1. til 3. desember. Det vil også bli mulig å få kjøpt billetter direkte i døra på konsertdagen.

Korps med lange tradisjoner

Glomfjord Hornmusikkforening er et janitsjarkorps bestående av om lag 30 voksne musikanter i alle aldre. Korpset ble stiftet i 1916 og er dermed blant Nordlands eldste musikkorps. Hvert år arrangerer de den tradisjonsrike julekonserten på hjemmebane i Glomfjord. Årets konsert er den 18. i rekken