- Dette er den første store jobben, og for første gang har jeg blitt nødt til å pugge replikker, ler Maria Elisabeth Solfall Tuflåt (38) fra Glomfjord.

Hun er nå aktuell i en av hovedrollene i kortfilmen «Grep», som har premiere i desember. Den handler om syttenåringen Rose som, sammen med sin lillebror, vokser opp i et hjem med en fin fasade utad, men som på innsiden er preget av forsiktig alkoholisme og fornektelse. Maria spiller den alkoholiserte moren til Rose, som er svært opptatt av å holde maska. Akkurat denne filmen lages av studenter ved Noroff Fagskole Oslo. Siden Maria fra Glomfjord meldte seg til filmoppdrag nå i høst, er det blitt rundt 25-30 småjobber innen film, foto og reklame, og hun satser på å få gjort enda mer av dette.

- Det er så utrolig artig å være med på, og jeg suger til meg alle tips og triks for å bli bedre! stråler hun.

Fra industrien Som mange andre glomfjordinger har også Maria erfaring fra industrien. Etter fagbrevet i 2004 fikk hun fast jobb hos REC, og ble senere skiftleder i SiC Processing.

- Det var en fin tid, men jeg valgte nok dette mer fra behovet for å tjene godt, enn ut fra interesse. Likevel var jeg opptatt av å bli flinkest mulig, og ikke sluntre unna.

I tillegg tok hun på seg helgejobbing for klesbutikken Fabiola, og da denne skulle etablere seg i Bodø, fikk hun tilbud om full stilling i butikken.

- Med usikkerheten som hadde begynt å melde seg i industriparken valgte jeg å takke ja til det, sier hun.

Og det skulle vise seg å være godt timet. Like etter begynte REC og SiC å falle sammen, mens Maria fløy videre.

Businesswoman Hun hadde talent for butikkdrift. Etter kort tid som butikksjef i Glomfjord, tok hun kontakt med Lindex om en butikklederjobb i Trondheim, og fikk tilbud om jobb som butikksjef i kjedens nyeste butikk der.

- Det var en kjempeutfordring, men jeg jobbet knallhardt og etter ett år hadde jeg blitt regionsjef, med ansvar for alle butikkene fra Alta til Ålesund. Det ble veldig mye jobbing og reising, og i ettertid ser jeg at jeg ofret mye av tiden med barna. Det er en erfaring jeg prøver å ta inn over meg nå, sier hun alvorlig.

Hun er mamma til Emma (21), Emil (16) og Eren (9), men bare Eren bor fortsatt hjemme.

Roligere dager Etter to år i Lindex, flyttet hun til kjæresten Tommy til Oslo for å bli landssjef for et svensk klesmerke. Samtidig begynte Maria å jobbe i kjærestens foretak, og sammen startet de et selskap som selger billettbånd til konserter og arrangementer. Da Maria ble daglig leder her, valgte hun å slutte i motebransjen.

- Jobben jeg gjør nå, gjøres hjemmefra med telefon og PC. Jeg kan endelig nyte frokost sammen med familien, og ta imot Eren når han kommer fra skolen. Dessuten kan jeg ta jobben med meg når jeg skal noe sted, og har derfor mulighet til å jobbe med film ved siden av. Jeg stortrives med dette livet. Selv om jeg tjener mindre, gir det utrolig mye tilbake.

Maria er definitivt ikke redd for å prøve seg på nye ting, men har aldri følt at hun har gjort noe midlertidig.

- Uansett hva jeg gjør, gjør jeg det hundre prosent. Da jeg jobbet i REC, var jeg fornøyd med dét, og tenkte ikke på neste utfordring. Men jeg har et driv i meg, som gjør at jeg tør å ta nye utfordringer. Jeg har nok alltid hatt et behov for å levere, sier Maria.

Meløy-fan Det begynner å bli noen år siden hun flyttet fra Glomfjord nå, men hun føler fortsatt sterk tilhørighet til Meløy.

- Jeg er kjempeglad i Meløy og har lært meg å se alt det vakre som jeg var nesten blind for da jeg bodde her. De spesielle fjellene, det blågrønne havet, havørna på nært hold og ikke minst alle de kreative og dedikerte menneskene som trosser både beliggenhet og fornuft, og skaper de herligste små bedrifter. Meløy er helt fantastisk, og jeg er dritstolt over å være herfra, sier hun.