-«Dokk gjør det for dokker sjøll!»

«Full innsats no!»

Pust og Pes i Glomfjord, det er heftig oppkjøring til fotballgutta skal på Norway Cup.

Så er det ikke bare ball som teller, når trener Hans Arne Christiansen, Silje Horsberg og Tale Nordset tar initiativ til at hele G14 samles til effektiv, men også artig styrkeøkt i lokalene til Pust og Pes. Det er boksing på sekk, mageøvelser, burpees, armhevinger og mere til. Instruktøren lover svette kropper og trøtte armer. Guttene ser ikke mørkt på utfordringen, men går på med krum nakke.

Noah Maruhn fikk god sving på tauet som var en av de mest utfordrende øvelsene i styrketreningsløypa.

Et av to tusen Verdens største fotballturnering er målet, i slutten av juli setter gjengen seg på fly ned til hovedstaden for å være et av omtrent 2000 lag på Norway Cup. Det koster flesk, men det har vært lett å motivere til ekstra dugnadsinnsats med en slik gulrot hengende foran fotballnesene.

- Masse, masse dugnad. Salg av dopapir, lodd, flaskeinnsamlinger. Foreldrene har hatt oppdrag under Vinterfestivalen og så videre. Idrettslaget sponser også en god sum, men resten fikser vi sjøl. Nesten 70.000, det krever litt innsats for å få inn slike beløp, bekrefter Hans Arne, sjøl svett og fin etter en runde i styrketreningsløypa.

Treneren, initiativtakeren, og slik jeg tolker det når jeg er innom treningen – en veldig fin fyr som motiverer på en god måte. Som sjøl har vært med på eventyret fem ganger. Da som spiller på laget fra heimbygda, Tromsdalen. Han gleder seg like mye som spillerne kan det virke som.

- Norway Cup er det største og artigste. Guttene får fri fra foreldrene ei heil uke. Vi skal dele husrom og oppleve masse sosialt. Blant annet skal vi på Tusenfryd. Vi gleder oss enormt!

Laget bak fra venstre: Mazen Rabah, Georg Arntzen, Noah Maruhn, Amund Christansen Aidijervi, Oliver Hagen, Aslak Gjersvik. Foran fra venstre: Robin Kvalnes, Jacques Halasa, hjelpetrener Ruben Strøm, Hans Arne, Martin Johan Taraldsen og Kenan Omercevic. Yazen Rabah og Isak August Rendal var ikke til stede da bildet ble tatt.

- Damer! Masse damer. Det flires litt skeivt når undertegnede spør hva som er det største trekkplasteret når gjengen nå skal av gårde på tampen av sommerferien. Guttene har tatt seg tid til et felles lagbilde, det er slett ikke enkelt å få alle til å se inn i kameraet på samme tid. Det slår meg at det hersker et godt samhold i gjengen, alle er gira, alle vil gjøre dette, sammen.

- De fleste på laget har spilt ilag siden 1. klasse. Til vanlig deltar vi i den lokale serien. Reipå har lag vi får ha treningskamp mot. Gode spillererfaringer nå før sesongstart.

- Har du noen sportslige mål med deltagelsen? lurer vi.

Hans Arne gliser og avslutter:

- I tillegg til at guttene skal se på damene, så håper jeg at vi kanskje skal komme til A-sluttspill. Da må vi bli nummer én eller to i vår gruppe etter innledende kamper. Men, jeg tar det ikke så tungt om vi ikke klarer det, dette skal være artig, det er det som er det viktigste!