Midt mellom alle slags julekonserter og lucia-vandringer, har Meløy kulturskole klemt seg inn, for å presentere sin egen fremgang og sine unge talenter. Og det ble en behagelig pause i desemberstresset.

Salen i kulturfabrikken på Ørnes var fylt opp av forventningsfulle foreldre, slektninger og andre interesserte, da de unge kulturskoleelevene fikk skinne fra scenen. I tillegg hadde tegning/form/farge-gruppen laget en fin utstilling som kunne nytes i pausen. Det var med andre ord lagt opp til en variert og fin forestilling på selve luciadagen, både med og uten juleinnhold.

Bandet uten navn Maria Olsen (16) fra Neverdal er vokalist i bandet som fortsatt ikke har noe navn, men som har holdt på en stund nå.

- Vi var med på «En annerledes jul» i Glomfjord også, og da ble vi kalt «The christmas band», men i dag er besetningen litt annerledes. Det er den ganske ofte, for vi må tilpasse litt i forhold til hvem som kan og vil være med, ler hun.

Maria er en av kulturskoleelevene med mest erfaring fra scenen, og har vist at hun er en dyktig og lovende sanger.

- Jeg er veldig glad i å synge, og er ikke spesielt nervøs før vi setter i gang. Men litt spent er jeg, selvsagt, forteller hun før de går i gang.

Søsken Konserten ble innledet med de aller yngste, som sjarmerte stort fra scenen. Det ble både rørende og vakkert da søskenparet Anna og August Heitnes Tidemann fremførte «En stjerne skinner i natt». Storebror ble på kort tid innkalt til å akkompagnere på piano, og Anna sang vakkert med en herlig ung stemme, med et helt eget særpreg. Og når julestemningen var satt, passet det helt utmerket at Isabella Dybvik kom og ga oss den nye julesangen «Selmas sang», som skrudde seg fast i julekjertelen.

Pop og rock Etter å ha fylt på med gløgg og pepperkaker i pausen, fikk vi mer musikk fra større besetninger. Maria og «bandet uten navn» imponerte med godt samspill, og Maria har etter hvert fått en dybde i stemmen som gjør henne enda bedre. Flere ulike band, trommesolister og gitarspillere viste at kommunen har en god bredde når det gjelder pop og rock, men mangler kanskje noe på den klassiske biten.