De som overvar konserten med Halsa hornmusikk i Halsa kirke på søndag kunne forlate kirken med god og velkjent julestemning. Og gode følelser i kropp og hjerte.

Utenfor kirken dalte snøen lett og understreket at vi nå nærmer oss julen med raske skritt. Men, selv om julen står for døren og alle gjøremål før julekvelden står i kø, er det godt å sette seg ned å nyte roen og stemningen i Halsa kirke. Halsa hornmusikk inviterte til to konserter med julemusikk, både levert av korpset og de inviterte gjestene. Selv om det var korpset sto bak musikk og regi, hadde de klart å få med seg en rekke lokale artister. Solister var Elsa Skogli, Marlene Rendal, Hanna Danielsen, Vilde Solhaug, Camilla Solhaug, Kristin Solhaug, Ihra Volden, Solveig Pedersen og Per Hansen.

Hjem til solistrolle

tmm_4487

Per Hansen er oppvokst på Halsa men oppholder seg til daglig i Svolvær, men 69-åringen er halsapatriot og stiller mer enn gjerne opp for bygdas korps. Hans bidrag i år var "O, helga natt" og "Stille natt". Begge fikk velfortjent applaus. Per har tidligere sunget i Halsa mannskor og har vært innom mange musikksjangere. Nå var han bare innom på helgetur for å besøke slekt og venner. At publikum satte pris på hans opptredener ble vist gjennom varm og velfortjent applaus fra hele salen.

Variert program

I år hadde korpset fått med seg en rekke musikere hentet fra lokalmiljøet, som Tormod Myrvang, Lasse Knutsen, Eivind Mikalsen og Oliver Engstad. Kveldens konferansier var Beathe-Iren Tømmerberg. Svein-Bjarne Mindrum svingte dirigentstaven.

Halsa hornmusikk gjorde en meget bra figur på scenen. Programmet var variert og utvalget sanger og musikkstykker gjorde sitt til at de nådde målet med god margin. Nemlig å sette folk i god julestemning.  For korpsets medlemmer føltes det også bra.

- Vi føler at konsertene gikk bra og at vi fikk en flott respons hos de vel 200 publikummerne som kom og hørte på oss, sa leder Jørgen Engstad, etter siste konsert.

Heder og blomster

Den samme Engstad ble behørig hyllet for sin innsats for korpset. Både som leder, planlegger av konserter og ikke minst som musikant. Eivind Mikalsen takket, på vegne av alle involverte, Engstad for innsatsen de fire årene han til nå har ledet korpset, ved å overrekke en flott blomsteroppsats.

tmm_4655

Hele korpset kan, etter vår mening, være stolte over sine prestasjoner. Selv om Halsa hornmusikk alltid har vært solid i sine leveringer under konsert, har de tydeligvis løftet seg noen hakk under korpsets nåværende dirigent, Svein-Bjarne Mindrum. Korpsets musikere virker samspilt og vi som hører på ser at dette er noe medlemmene liker. De er til tider en fryd å høre på. Konserten startet med "Nu tennes tusen julelys" og endte som de fleste julekonserter til slutt med "Deilig er jorden", spilt av korps og musikere, og sunget av alle deltagere og publikum. Noe som skikkelig runget i Halsa kirke.