- Vi har vært høyt og lavt på øya, og fått tilsendt fra venner og bekjente. I tillegg har vi hatt innsamling på nærbutikken og på Rema 1000. Likevel er vi akkurat nå nede på femteplass, forteller kontaktlærer Silje Endal.

Bare jekkene Siden slutten av august har elevene på Meløya klart å samle nesten et halvt tonn aluminiumsbokser, det vil si rundt 80 kilo per elev. Konkurransen varer til 7. desember, og innen da ønsker de å klatre på listen, for å vinne en tur.

- Elevene er kjempemotiverte for dette. Dersom vi vinner får vi en tur for hele klassen til Hydros aluminiumsfabrikk på Holmestrand. I så fall kommer vi til å legge inn en klassetur til Oslo også, sier Silje.

Det er bare jekkene, altså den ringen som du åpner boksen med, elevene samler på. Resten av boksen kan resirkuleres eller pantes på vanlig måte.

Leveres på biblioteket Nå har klassen fått en avtale med biblioteket på Ørnes, som er villige til å ta imot jekker fra folk, og gi dem videre til Meløya-elevene.

- Hvis folk i hele kommunen vil hjelpe oss med dette, blir vi kjempeglade. Det er bare å vri selve ringen av boksen, samle dem opp og levere dem på biblioteket. Det kan være ringer fra øl- og brusbokser, kattemat, makrellbokser og annen hermetikk med ‘jekke-ring’ på. Elevene har vist imponerende innsats, og vi har men det er begrenset hvor mye vi klarer å samle inn fra øyas folk, sier Silje.