Kulingen

For nå er Ken-Henry Solhaug (61) Sjefen over alle Sjefer i Meløy. Sigurd Stormo (Ap) har sommerferie, og da er det Meløys varaordfører fra Venstre som holder fortet på kontoret til kommunens høyest folkevalgte.

- Å gi mitt bidrag som politiker, til at Meløy skal være en god plass for å både bo, besøke og utvikle næringsliv – dette har vært en enorm inspirasjon for meg helt siden jeg kom inn i politikken, sier han til Kulingen.

- Det er viktig å forsterke det vi allerede har, deriblant regionsenteret Ørnes. Ut av kontorvinduet mitt ser jeg nå at det er stor sommertrafikk, og jeg håper dette gjenspeiler seg for alle som driver butikker, restauranter og hotell!

Overraskende mye

Han er allerede godt i gang med sommervikariatet som varer til 4. august. Mens han jobb til vanlig er å forvalte alt han har skapt siden gründerkarrieren begynte i 1986, bruker han nå dagene på rådhuset, sammen med de ansatte der og andre folkevalgte.

- Jeg ønsker å være tilgjengelig for alle innbyggere som har noe de ønsker å ta en prat om, for eksempel innspill for å lage Meløy enda bedre. Så her står døren åpen, det er bare å ta kontakt! smiler han.

Og innrømmer at han er overrasket over hvor mye ordføreren faktisk tar del i, både på rådhuset og rundt om i kommunen. Dagene kan bli lange, selv om både Meløy og Norge går litt på lavgir i fellesferien.

-Trykket, og alt man skal huske og ha i hodet – det kan absolutt sammenliknes med jobben jeg har til vanlig, forteller Ken-Henry.

Kan sammenliknes

- Trykket, og alt man skal huske og ha i hodet – det kan absolutt sammenliknes med jobben jeg har til vanlig – selv om ting vel skal bli litt annerledes enn før, nå som jeg har passert de 60, blunker han.

61-åringen fra Halsa er både tømrer, bedriftsleder og eiendomsforvalter, og meldte seg til politisk tjeneste fra 2015. Da begynte hans første periode i kommunestyret. I inneværende periode har Venstre-mannen også hatt plass i formannskapet, som en del av flertallsgruppen med til sammen fem partier. Ken-Henry har vært gruppeleder i kommunestyret, men ble «forfremmet» til varaordfører da Mette Bjørnvik begynte i ny jobb i Meløy Næringsforum.

 - Jeg vil gjerne at folk tar kontakt med meg for en prat – det er viktig at ordfører-embetet har kontinuitet på å søke kontakt med innbyggerne våre. Også nå når de fleste har sommerferie, hilser sommerordføreren.